Unatoč izazovima nastavljen trend uspješnog poslovanja

Autor: PD VL native tim , 24. svibanj 2022. u 16:49
Opća bolnica u Bjelovaru

Radnik iz Križevaca u 2021. ostvario 780 mil. kuna prihoda.

Radnik d.d. Križevci ponosi se svojom tradicijom od 74 godine uspješnog poslovanja. U 2021. godini Radnik d.d. je ostvario prihod od 536 milijuna kuna, a Grupa Radnik ostvarila je ukupni prihod od 780 mililijuna kuna, od čega 95 posto u Hrvatskoj, a 5 posto u inozemstvu.

Dijelom je to rezultat i brojnih organizacijskih pomaka i povećanja efikasnosti rada na gradilištima, te širenje poslovanja akvizicijom manjih građevinskih poduzeća; Bistra d.o.o. Đurđevac, Hidroing d.d. Varaždin, Vodogradnja d.d. Varaždin, Hidroregulacija d.d. Bjelovar. Grupa Radnik zapošljava 750 radnika.

Dvorana Sv. Ivan Žabno

Plaće radnika su 2021. godine značajno porasle, što je zajedno s ostalim mjerama omogućilo navedene pozitivne rezultate. Pored domaćih gradilišta, kontinuirano izvodimo betonske i AB radove, tesarske i zidarske radove, za poslovne partnere širom Njemačke, s kapacitetima od 80 do 120 radnika, te na tom tržištu ostvaruje dobre poslovne rezultate.

U trenutnim uvjetima pandemije, evidentna je stagnacija privatnih investicija, a javne investicije sporo se pokreću radi kompliciranih postupaka javne nabave i pripreme tehničke dokumentacije, potrebne za obnovu nakon potresa.

Dječji vrtić Sv. Petar Orehovec

Poslovni rizici su sve veći, posebno uslijed povećanja cijena građevinskih materijala, energenata, plaća i drugih troškova. Rizike predstavlja i produživanje rokova za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku koji traju 10 i više godina, uz obveze predaja bankovnih garancija, što će dugoročno blokirati značajna financijska sredstva.

Povećani su troškovi na prilagodbu uvjeta rada u svim segmentima poslovanja, uslijed mjera uslijed povećanja troškova građevinskih materijala, kao i drugih troškova poslovanja. Ponosni smo na ostvareno tijekom proteklih 31 godina poslovanja u okvirima hrvatskog gospodarstva, u kojem periodu smo vrijednost Društva višestruko povećali.

Priliku za održavanje uspješnog poslovanja vidimo u dostignutom stupnju ekonomske i stručno tehničke sposobnosti Društva, te vjerujemo u nastavak uspješnog poslovanja u budućnosti.

* Sadržaj omogućio Radnik

Rekonstrukcija i obnova zgrade Podravka

organizator
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close