Umjesto otkaza, radnici labinske tvrtke dobili veću plaću

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2019. u 11:03
FOTO: GettyImages

Iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije su u listopadu prošle godine upozoravali se da bi se nakon pet godina uspješnog poslovanja mobilnih kućica za kampove mogla ugasiti tvornica tvrtke CR Abitare u Labinu.

Umjesto otkaza, koji se jedno vrijeme činio kao vrlo izgledna opcija, radnici labinske tvrtke CR Abitare, koja proizvodi mobilne kućice za kampove najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, dobili su veću plaću.

Iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije su u listopadu prošle godine upozoravali se da bi se nakon pet godina uspješnog poslovanja i proizvodnje mobilnih kućica, mogla ugasiti tvornica tvrtke CR Abitare u Labinu. Razlog za takvu bojazan bio je taj što se hala počela prazniti, a radnici, njih 20-ak stalno zaposlenih i 30-ak sezonaca, nisu imali nikakve informacije.

Ali tvrtka je, piše Glas Istre, ipak nastavila raditi, a radnicima je cijelo vrijeme isplaćivana plaća, koja je od 1. siječnja ove godine porasla za 9 posto. Naime, tijekom studenog su ugovorene nove narudžbe za mobilne kućice, koje su sada u procesu proizvodnje, odnosno ovih dana se očekuje i njihova isporuka. Prema najavama poslodavca očekuju se i daljnje narudžbe. Iako trenutno nema novih radnih mjesta, za očekivati je da će se povećanjem plana proizvodnje stvoriti uvjeti i za to.

Komentirajte prvi

New Report

Close