U zadnji čas pred skupštinu javio se još jedan kupac, ovaj put s Cipra

Autor: Marija Brnić , 16. veljača 2024. u 12:34
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Umjesto prodaje po sniženoj cijeni zakazuje se nova dražba za 4.ožujka s početnom cijenom od 6,9 milijuna eura.

Iznenađenjima u prodaji Uljanika nema kraja. Dan prije zakazane skupštine vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, koja je jutros održana na Trgovačkom sudu u Pazinu, otkriveno da su se pojavili i novi zainteresirani kupci, zbog čega je i početna cijena u novom, šestom krugu prodaje, umjesto smanjene na 4,4 milijuna eura zadržana na razini iz prethodne dvije, na koje nisu stigle ponude.
Uz ranija četiri potencijalna kupca, najprije se javila tvrtka Israel Shipyards, a jutros je stečajnom upravitelju Lorisu Raku na stol stigla još jedna preliminarna ponuda. Riječ je o tvrtki La Maison iz Cipra. U odnosu na prethodne ponude, njihova je i najviša, spremni su, kažu, platiti između 8 i 9 milijuna eura. Zbog ovakvog preokreta u postupku prodaje, vjerovnici su se odlučili ići u novi krug prodaje, a dubinsko snimanje će, počevši od danas, trajati do 1. ožujka, dok će dražba biti održana 4. ožujka.
Financijski, ponude koje su do sada dostavljene za 54,77-postotni udjel u Uljanik Brodogradnji 1856 osjetno su manji od najnovije, Izraelci su ponudili između 5 i 6 milijuna eura, riječka tvrtka Adria Mont 5 milijuna, slovenski Eko Bor 3,5 milijuna eura, dok talijanski Micoperi i rumunjski GSP Offshore nisu navodili konkretne iznose, ali su zainteresirani za natjecanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close