U Plan restrukturiranja Jadroplova ulazi i nova odluka

Autor: Suzana Varošanec , 12. rujan 2017. u 22:00
Pokrivaju 98 mil. kn minusa

Tijekom usuglašavanja s EK smanjili temeljni kapital.

Smanjenje temeljnog kapitala izglasano 11. rujna na skupštini Jadroplova, doznajemo iz Ministarstva pomorstva, bit će uključeno u Plan restrukturiranja te će se isto dati na odobrenje Europskoj komisiji.  

Plan će obuhvatiti odluku kojom se pokriva 98 mil. kn gubitka nakon čega temeljni kapital brodara iznosi 82 mil. kn, a nominala dionice 50 kn. Iz resora ministra Olega Butkovića podsjećaju da je Plan restrukturiranja za Jadroplov u travnju upućen EK u postupak prednotifikacije. Traju konzultacije jer je EK tražila dodatna obrazloženja i informacije.

Potrebno je to za ocjenu mjera sukladno Smjernicama o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama 2014.-2020. kako bi EK mogla zauzeti stajalište vezano uz planirane mjere  i dati odobrenje za provedbu. "Osnovni cilj izrade plana polazi od stajališta da provođenje treba osigurati ponovnu uspostavu dugoročne održivosti društva uz odgovarajuće intervencije od strane RH, kao većinskog vlasnika Jadroplova u skladu s propisima EU." 

Komentirajte prvi

New Report

Close