U novom logističkom centru Hrvatske pošte posao za više od 300 ljudi

Autor: Darko Bičak , 14. ožujak 2022. u 13:05
Kompleks HP-a u Kukuljanovu, za područje Kvarnera i Istre, ima 4200 kvadrata/Goran Saletto

Na površini od 4200 četvornih metara su prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice, te poštanski ured.

Novi logistički centar Hrvatske pošte (HP) za područje Kvarnera i Istre vrijedan gotovo 60 milijuna kuna, u petak je otvoren u Industrijskoj zoni Kukuljanovo na području Bakra.

Na površini od 4200 četvornih metara su prostori za sortiranje, prijevoz i dostavu pošiljaka, distribucijski centar i radionice, te poštanski ured, a na novoj lokaciji radi više od 300 ljudi. Suvremeni poslovni centar za Kvarner i Istru unaprijedit će kvalitetu dostave na tom području.

Njegovom izgradnjom završen je najveći investicijski ciklus HP-a, a Istarska i Primorsko-goranska županija dobile su jednu od četiriju najmodernijih točaka u mreži objekata za sortiranje u Hrvatskoj, koja uključuje objekte u Zadru i Osijeku te novi sortirni centar u Velikoj Gorici.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da mu je drago da tvrtka koja je u 100-postotnom državnom vlasništvu već godinama predstavlja pozitivan primjer poslovanja te da se Hrvatska pošta ravnopravno nosi s konkurencijom najvećih u svijetu.

“Promišljene investicije u digitalizaciju i infrastrukturu pokazuju kako je smjer razvoja Hrvatske pošte jasno zacrtan te je rezultat strateškog usmjerenja prema budućnosti. Jasno nam je da su i sadašnjost i budućnost logistike – paketi.

Trend jačanja e-trgovine posebno je naglašen u godinama pandemije kad su narudžbe putem interneta rasle u dvoznamenkastim postocima”, kazao je.

Globalne promjene, ističe, nisu iznenadile HP te da su ju brojne investicije u infrastrukturu i digitalizaciju pretvorile u uspješnu suvremenu tvrtku koja ima veliki utjecaj na gospodarstvo i potiče razvoj i rast cjelokupne logistike

Komentirajte prvi

New Report

Close