U Imperialu imenovana nova Uprava

Autor: Suzana Varošanec , 23. listopad 2019. u 14:07
FOTO: Screenshot/Valamar

Nova tvrtka Imperial Riviera, nastala nedavnim pripajanjem makarske turističke tvrtke Hoteli Makarska rapskom Imperialu, nakon provedenih statusnih promjena nastavlja u očigledno svom ‘brzom ritmu’.

 Konkretnije, riječ je o aktivnostima na planu dvije ključne poluge kojima je cilj daljnji razvoj kompanije – to su već prethodno najavljeni investicijski ciklus i nova kompanijska organizacija. 

Nadzorni odbor Imperial Riviere tako je na sjednici održanoj 22. listopada imenovao novu, dvočlanu Upravu, čiji mandat za vođenje poslovanja počinje 1. veljače 2020.  Novi-stari predsjednik Uprave (p)ostaje Vlado Miš, dok je za novog člana Uprave zaduženog za financije i investicije imenovan Sebastian Palma, dugogodišnji direktor Strateškog planiranja i kontrolinga u Valamaru.  

Podsjetimo, ovo imenovanje ima odlučujući značaj za realizaciju poslovnih planova povezanih sa zajedničkim ulaganjima novih vlasnika, budući da AZ mirovinski fondovi s najvećom hrvatskom turističkom kompanijom Valamar Rivierom, pripremaju ulaganje ukupne vrijednosti 426 milijuna kuna u dokapitalizaciju Imperial Riviere. A prema zadnjim informacijama ovog 'mirovinca', udio od oko 48% vlasništva tako će steći AZ mirovinski fondovi, dok će udio Valamara iznositi nešto više od 40%.

Na operativnoj razini gledano, nadzorničkoj odluci u pogledu predstojećih promjena na razini Uprave prethodile su ostavke sadašnjeg šefa i članova Uprave, odnosno  uz Miša ostavke se tiču članova Uprave Maria Skopljakovića, Joška Lelasa i Anđelka Skvrce. Stupaju na snagu dana 31. siječnja 2020., što se i navodi u kompanijskoj objavi preko Zagrebačke burze. No, istodobno se kao još jedan važan podatak ističe najava prema kojoj će svi dosadašnji članovi uprave, svoju karijeru nastaviti na ključnim rukovodećim pozicijama u Valamar grupi. 

Spomenutim pripajanjem došlo je povećanja ukupnog temeljnog kapitala Imperiala na 401 milijun kuna te je on postao vlasnik šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa na atraktivnom destinacijama kao što Rab i Makarska. Objedinjavanjem se došlo do 3.618 smještajnih jedinica, što čini kapacitet za prihvat  9.000 gostiju, te stoga ne čudi što sve ovo prate najave da će Imperial Riviera postati jedna od deset najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close