U HT-u otkazi za 250 radnika uz prosječnu otpremninu od 268 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2015. u 16:14
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U HT-u je sa socijalnim partnerima postignut sporazum o uvećanim otpremninama u odnosu na one utvrđene Kolektivnim ugovorom.

"Hrvatski Telekom nastavlja s transformacijom započetom prošle godine. Iako je HT u 2014. usporio pad prihoda, u okolnostima dugotrajne gospodarske krize te kontinuiranog smanjenja vrijednosti telekom tržišta nužno je nastaviti s procesom optimizacije poslovanja kako bi kompanija osigurala uvjete za budući rast i razvoj", naveli su u priopćenju iz HT-a.

U HT-u je, naglasili su, sa socijalnim partnerima postignut sporazum o uvećanim otpremninama u odnosu na one utvrđene Kolektivnim ugovorom. Otpremnine su tako u prosjeku veće za otprilike 30 posto, a primjenjivat će se na oko 250 radnika kojima se namjeravaju otkazati ugovori o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga. Prosječna otpremnina tako će iznositi 268 tisuća kuna.

Procesu zbrinjavanja kolektivnog viška, navode,  HT pristupa s visokom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću te su osim uvećanih otpremnina, osigurani i programi prekvalifikacije te aktivnosti savjetovanja i pomoći pri zapošljavanju na otvorenom tržištu rada, ovisno o izboru radnika. Aktivnosti su pokrenute sukladno Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru.

 

Komentari (5)
Pogledajte sve

PROSJEČNA OTPREMNINA ….skoro ko vrijednost jednog manjeg stana u provinciji…!

Kako komentirati ovu rastrošnost Mudrinića? ….Bilo je para ko šodera..pa su tako i nastali ugovori o radu od kojih …sada dolaze ludi iznosi otpremnina …

BLOK; 160,50 × 17.478 = 2.805.219,00 kn
imaju novaca, mala dividenda…
Možda je HT kupio ove dionice za nagradu managerima.

Firma kojoj promet,vrijednost dionice i dobit svakodnevno pada ,povećava otpremnine ?To nema veze s mozgom. Radnike u dobro stojećim PRIVATNIM firmama lijepo isprate s tri plaće ili ako su malo bolje sreće sa 50 tkn kao nagradu za dugogodišnju vjernost. Sramotne razlike. Najgore od svega što sindikati podržavaju sindikate javnih službi.

Mnogi bi sanjali ovakve otpremnine

New Report

Close