U Hrvatskoj je prvi put automobil prodan na ovaj način

Autor: Lucija Špiljak , 02. prosinac 2020. u 13:32
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Vjerujemo kako će u budućnosti biti sve više zahtjeva kupaca za plaćanjem u kriptovalutama te kako će naš primjer slijediti i drugi trgovci iz branše te početi koristiti ovaj način plaćanja koji pogoduje i trgovcima i kupcima, rekao je Tomislav Karić, direktor tvrtke Karić automobili.

Karić automobili prvi su u Hrvatskoj prodali automobil za kriptovalutu. Ovaj zagrebački salon automobila, također ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prodao je Ford Focus mladom bračnom paru za Bitcoin, naplativši ga pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za kripto-plaćanje GoCrypto. Unatoč tome što je automobil plaćen u kriptovalutama, Karić automobili su na poslovni račun dobili traženu cijenu u kunama, umanjenu za transakcijsku naknadu.

Još prije gotovo godinu dana prvi su na hrvatskom tržištu omogućili kupovinu svih modela automobila iz svoje ponude kriptovalutama – Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC).

“Prvi smo koji smo i prodali automobil za neku kriptovalutu. Vjerujemo kako će u budućnosti biti sve više zahtjeva kupaca za plaćanjem u kriptovalutama te kako će naš primjer slijediti i drugi trgovci iz branše te početi koristiti ovaj način plaćanja koji pogoduje i trgovcima i kupcima”, rekao je Tomislav Karić, direktor tvrtke Karić automobili.

Iz tvrtke napominju da su transakcijske naknade za trgovce prilikom primanja kriptovaluta ovim sustavom osjetno niže nego u slučaju plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. Dodaju i da je za trgovca integracija plaćanja na njegovu blagajnu besplatna, a trgovac ne plaća niti mjesečnu naknadu za primanje kriptovaluta; trošak je samo naknada za transakciju.. U tvrtki koriste Billy rješenje za fiskalizaciju i fiskalne blagajne – kompletno POS (Point of Sale) rješenje koje se koristi na prijenosnim i stolnim uređajima koji su istovremeno fiskalna blagajna, POS pisač i fiskalizacija. Svi podaci se spremaju i u tzv. Cloud, odnosno na Billyjeve servere kako bi se u slučaju oštećenja ili gubitka blagajne moglo nastaviti s radom. Imaju više od 15.000 korisnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close