Originalno iz centra Zagreba: Ideju razvili u uspješan poslovni pothvat, a ovo im je najtraženiji proizvod

Autor: Marta Duić , 13. ožujak 2022. u 09:13
Ana Hrgovčić, vlasnica trgovine Biljke.Plants/L. Stanzl/PIXSELL

Terarije od S do L+ veličine izrađuju u strudiju od 30 kvadrata, a sirovine za njih dolaze iz EU zemalja, najviše iz Nizozemske poznate kao zemlje cvijeća.

Domaći brend Biljke.Plants koji se bavi dizajniranjem biljnih terarija s poslovanjem je počeo 2020. godine, u jeku korone, kad je vlasnici Ani Hrgovčić na pamet pala ideja o izradi biljnih dekoracija za stiliziranje interijera.

Ideja se brzo razvila u održiv poslovni pothvat zahvaljujući, kako kaže Hrgovčić, ustrajnosti i kvaliteti proizvoda.

Domaća proizvodnja
˝Čak dvije godine smo djelovali kao obrt u kojem je jedna osoba obavljala sve, od pravnih i računovodstvenih pa do kreativnih pitanja. Trenutno imamo dvoje zaposlenih i nekoliko studenata pomoćnika.

U 2021. pred nama su bili veliki izazovi i još veća pitanja, glavno je bilo hoćemo li naše poslovanje zadržati na internetu i isključivo prodavati putem webshopa ili ćemo se odvažiti na idući korak i otvoriti fizičku poslovnicu.

Sredinom godine pala je odluka – otvaramo fizički plant store. Zadnjeg dana veljače otvorili smo vrata Biljke.Plants shopa na Ilici 74˝, kaže Hrgovčić.

Trenutno u ponudi imaju pet originalnih proizvoda: biljni terarij, kokedama, vrtlarski kombinezon, tanjurić za propagaciju tj. razmnožavanje biljaka i set alata za uzgoj urbane džungle u kući.

Ono po čemu su poznati i najtraženiji artikl je samoodrživi biljni terarij koji spada među višegodišnje sobne biljka i originalna je dekoracija za interijer, bilo da je to stambeni ili poslovni prostor.

Trgovina Biljke.Plants nedavno je otvorena u Ilici/L. Stanzl/PIXSELL

Terarije izrađuju u studiju od 30-ak kvadrata iz kojeg je ova priča i krenula, a posebnu brigu vode o kvalitetnoj pripremi materijala kako bi u terarijima sve bilo zdravo i živjelo dugo.

˝Ponosni smo na to što smo se specijalizirali i usavršili u izradi terarija i kokedama te što možemo reći da smo postali stručnjaci na ovom području, a stalno surađujemo i s domaćim brendovima i dizajnerima.

Na našem se webshopu mogu pronaći brojni ručni radovi izrađeni isključivo za Biljke.plants. Tako smo ostvarili suradnju s brendom Pots and spots, Fantea macrame, Bohica, Myaco creations i s dizajnericom Robertom Lou.

U našoj specijaliziranom terarij trgovini mogu se pronaći ručno pletene makrame visilice by Fantea macrame i viseći herbariji u metalnim okvirima izrađene u suradnji s Danijelom iz Cvjetnog puta.

“Uskoro”, točnije kroz godinu dana u planu nam je predstaviti još zanimljivih proizvoda koji trenutno nastaju u suradnji s domaćim kreativcima˝, otkriva Hrgovčić.

5

originalnih proizvoda u asortimanu je brenda Biljke.plants

Ambijentalne lampe
Materijali i sirovine koje koriste pri izradi asortimana dolaze iz zemalja EU, a naravno ovdje prednjači Nizozemska koja je svima dobro poznata kao zemlja cvijeća.

˝Upravo sam se i ja počela baviti biljkama i terarijima nakon povratka iz Amsterdama. Suradnje s domaćim OPG-ovima i rasadnicima za sada nismo uspjeli ostvariti, ali bismo voljeli.

Obožavamo i trudimo se što je više moguće podržati domaću proizvodnju. Probali smo ostvariti suradnju s nekoliko obrta za izradu stakla u Hrvatskoj, no nažalost veličine i oblici koje mi zahtijevamo nije bilo moguće proizvesti.

Primijetili smo kako kupci vole velike komade terarije u kojima se svašta događa i koji će popuniti praznine u prostoru tako da se u našoj ponudi osim XS, S i M veličina mogu pronaći i iznimno veliki terariji, L+.

Od nedavno u ponudi imamo i dodatak koji može ići u svaki terarij, a to je lampica, pa terariji postaju ambijentalne lampe za interijere˝, otkrila je za kraj Hrgovčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close