U 30. godini poslovanja Lemax s 85 broj zaposlenih povećava na 130

Autor: Darko Bičak , 25. veljača 2020. u 08:01
Mate Kostovski direktor je IT tvrtke specijalizirane za turistički softver/Igor Šoban/PIXSELL

Tvrtka je 2018. ostvarila prihod od 1,85 milijuna eura, a što je bio rast od 85 posto u odnosu na godinu prije.

Hrvatska IT tvrtka specijalizirana za turistički softver Lemax planira ove godine povećati broj zaposlenih s postojećih 85 na 130.

Kako je za Hinu komentirao Mate Kostovski, direktor Lemaxa, uz hrvatsko, Lemax posluje već 30 godina, a u zadnje vrijeme na još 10 tržišta uključujući SAD, Meksiko, Novi Zeland, Italiju, Maleziju, Tajland i druga.

U Tajlandu je 2018. potpisao svoj najveći ugovor s njihovom najvećom turističkom agencijom Asian Trails. U sklopu tog posla podržava više od 700 zaposlenika i preko četiri tisuće partnera na osam tržišta.

“Tvrtku u potpuno hrvatskom vlasništvu osnovali smo u Šibeniku, s podružnicom u Zagrebu 1990. godine, otkada smo prošli brojne transformacije i stalno širenje poslovanja po svijetu”, kaže Kostovski.

Dodaje da je u 2018. Lemax svoja rješenja uveo i u najvećem domaćem touroperatoru Atlasu, a nakon ugovora s Asian Trailsom postao je zanimljiviji stranim vrhunskim stručnjacima.

Očekuju da im predstoji velik broj novih projekata i investicijski ciklus tijekom kojeg do 2023. planiraju 10 milijuna eura ulaganja u moderniju arhitekturu, a najviše u izdvajanje monolitne aplikacije u mikroservise, odnosno refaktoring.

Kostovski pojašnjava da je ta investicija u skladu sa strategijom unapređenja kvalitete i održivosti koda te bržeg razvoja novih funkcionalnosti, s ciljem da se do 2023. kod prepiše na novu tehnologiju.

Tvrtka je 2018. ostvarila prihod od 1,85 milijuna eura, a što je bio rast od 85 posto u odnosu na godinu prije. Za 2019. godinu još nemaju podatke, no očekuju nastavak rasta.

Komentirajte prvi

New Report

Close