TŽV Gredelj s Amerikancima opet cilja na Afriku

Autor: Poslovni dnevnik , 23. siječanj 2014. u 22:00
Lokomotive za Maroko/Daniel Kasap/PIXSELL

Za Maroko u roku isporučili 30 lokomotiva, nastavljaju suradnju s NREC-om.

Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj i National Railway Equipment Company (NREC) isporučili su u četvrtak posljednje dvije od ukupno 30 lokomotiva Državnim željeznicama Maroka (ONCF).

Dizelske lokomotive serije GT26CW otpremljene su u Rijeku te će preko tamošnje luke biti otpremljene u Maroko. Time su Gredelj i NREC stvorili temelj za nastavak isporuke novih lokomotiva za daljnje tržište Afrike, ističu iz Gredelja. Taj je projekt nastavak suradnje s američkom tvrtkom NREC, za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva. Ukupno 30 lokomotiva za Maroko isporučeno je u manje od godinu dana, odnosno u ugovorenim rokovima i po traženoj kvaliteti, ističu iz TŽV Gredelja podsjećajući na to da su ugovori za isporuku lokomotiva za ONCF sklopljeni na početku otvaranja stečaja nad TŽV-om.

Stečajni upravitelj Pero Hrkać napominje kako završetkom tog projekta ne prestaje i suradnja s američkim partnerom NREC-om, koja će se nastaviti ugovorom potpisanim prije nekoliko mjeseci. Riječ je o modernizaciji šest lokomotiva serije GT26 i izradi još četiriju glavnih okvira za lokomotive, a ukupna vrijednost radova je oko dva milijuna dolara. S istim će partnerom nastaviti isporuku lokomotiva za tržište Afrike: u idućih nekoliko dana planirano je potpisivanje novog ugovora s tom američkom tvrtkom za isporuku lokomotiva GT26 za Afriku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close