Tvrtka Nikice Valentića pred stečajem

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2017. u 11:26
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Nive d.d., tvrtke kojoj je dugogodišnji predsjednik uprave bio bivši premijer Nikica Valentić, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s evidentiranim dugom od oko 1,35 milijuna kuna.

Istim sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici Nive da u roku od 15 dana predaju ovjeren popis imovine i obaveza te tvrtke, a ne odazovu li se zastupnici Nive i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, smatrat će se da je taj dužnik nesposoban za plaćanje i sud će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka. Tvrtka Niva, registrirana kao dioničko društvo za upravljanje holding društvima, osnovana je 1995. Sjedište je u zagrebačkoj Gradišćanskoj ulici, a temeljni kapital joj je 120.000 kuna. Prema računu dobiti i gubitka za prošlu godinu predanih Fini, ta je tvrtka imala više od 26 milijuna kuna gubitka.

Kako se navodi u konsolidiranom godišnjem financijskom izvještaju, ovisna društva o Nivi d.d.su Niva inženjering, Črnomerec centar, Niva nekretnine, SK-735 i Niva Servis, s time da su udjeli u društvu SK-735 i Črnomerec Centar u stečaju prodani u lipnju, odnosno travnju prošle godine. Bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.
 

Komentari (9)
Pogledajte sve

Kad radis u drzavi onda se minusi ne racunaju zato su svo nasi politicari i menadzeri toliko uspjesni.

Nije se dosta naradio…? On je jedini premijer koji nas nije zadužio s kreditima..? Napravio je
kakav gaf? Uzeo nekome novac…? Nije,
Ostavite čovjeka nek pokopa svoje tvrtke …i živi mirno u zasluženoj mirovini…

E hebes zakone kad ekipa isprazni racune na svoje racune pa onda stečaj, ehhh

***pa kaj će im firme? uzmu iz proračuna koliko žele

New Report

Close