Tvrtka na prodaju, a aktualni predsjednik bez mandata

Autor: Marija Brnić , 17. siječanj 2018. u 21:59
Dino Manestar, Jadran d.d., Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Tvrtka je u postupku privatizacije, a kako je natječaj za prodaju većinskog državnog udjela u Jadranu raspisan još prošle godine, nije se u međuvremenu tražilo novog predsjednika Uprave.

Nadzorni odbor crikveničkog hoteljera Jadran već dva dana odgađa se sastati, a na dnevnom redu samo je odluka o imenovanju predsjednika Uprave tvrtke. Neslužbeno se iz Centra za restrutkuriranje i prodaju, u čijem se portfelju nalazi Jadran, čuje kako se sjednica odgađa iz tehničkih razloga i trebala bi biti održana do kraja tjedna, a na njoj je predviđeno produljenje mandata aktualnom predsjedniku Uprave Dinu Manestru, kojemu je mandat upravo istekao.

Tvrtka je u postupku privatizacije, a kako je natječaj za prodaju većinskog državnog udjela u Jadranu raspisan još prošle godine, nije se u međuvremenu tražilo novog predsjednika Uprave, jer se očekivalo da će proces biti okončan do isteka mandata Manestre. Prije nekoliko dana CERP je zaprimio jednu obvezujuću ponudu, mirovinskih fondova PBZ CO i Erste Plavi, a budući da je prema neslužbenim informacijama zadovoljila sve uvjete i ponuđači su dostavili sve potrebne garancije za ponuđenih 199,84 mil. kuna uplate za dionice, te 200 mil. kuna u temeljni kapital tvrtke, očekuje se da bi skoro trebalo biti odobreno prihvaćanje ponude i sklapanje kupoprodajnog ugovora.

Stoga je logično da država u ovom trenutku ne ugovara odnos s novim menadžerom, već samo riješi upravljanje za prijelazno razdoblje. Zastoj za produljenje mandata Manestru dijelom je posljedica činjenice da ni u CERP-u u ovom trenutku nema ravnatelja, budući da je dosadašnjem v.d. ravnatelju istekao manda.     

Komentirajte prvi

New Report

Close