Trijumf Vina Laguna na ovogodišnjem Decanteru s čak 5 osvojenih medalja

Autor: Objava za medije , 13. svibanj 2015. u 14:48
Foto: Vina Laguna

Zlatna medalja i Regional Trophy za Vina Laguna Castello 2012.

Vina Laguna su na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards ocjenjivanju u Londonu osvojila čak pet medalja, među kojima je svakako najznačajnija zlatna za Vina Laguna Castello 2012. Ovo je vino ujedno nagrađenom i prestižnom nagradom Regional Trophy.

Srebrom su se okitila Vina Laguna Festigia Malvazija 2013. i Vina Laguna Terra Rossa 2013., a broncom Vina Laguna Festigia Merlot 2012. i Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2011.

Vina Laguna pobijedila su tako iznimno veliku svjetsku vinsku konkurenciju na natjecanju koje slovi za najprestižniju svjetsku vinsku nagradu koju dodjeljuje ugledni časopis Decanter.

Ove godine održano je 12. po redu Decanter World Wine Awards (DWWA) natjecanje, na kojem više od 15.000 uzoraka vina iz cijelog svijeta ocjenjuje žiri sastavljen od vodećih svjetskih vinskih eksperata. Zbog složenog i rigoroznog procesa ocjenjivanja, nagrade osvojene na ovom natjecanju nose veliki međunarodni značaj.

U Agrolaguni je tijekom 2014. godine zaokružen veliki investicijski ciklus u nasade, tehnologiju i mehanizaciju u iznosu od 220 milijuna kuna. Vina Laguna, koja iz godine u godinu osvajaju sve više međunarodnih nagrada na vinskim natjecanjima diljem svijeta, plod su vinskih sorti s 600 hektara vinograda na 11 lokacija u Istri.

Vina su prisutna i na tržištima Njemačke, Velike Britanije i Austrije, te Poljske i Srbije, a plan je Agrolagune i daljnje širenje na nova izvozna tržišta. Svjetski uspjesi Vina Laguna rezultat su vrijednog rada tima stručnog tima Agrolagune na čelu sa enologom Milanom Budinski.

Komentirajte prvi

New Report

Close