Tri desetljeća inovacije, tradicije i finih lagera Pivovare Medvedgrad 

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2024. u 15:00
Naukovići i Božidar Kostanjčar glavni tehnolog i majstor pivar FOTO: Boris Berc i Samir Cerić Kovačević

U pivovari Medvedgrad obilježeno 30. godina rada

Nakon razgledavanja Pivovare, Ivan Nauković je predstavio novi vizualni identitet najstarijeg piva Zlatni medvjed.

Pivovara Medvedgrad obiteljska je, najstarija i najveća obiteljska pivovara u Hrvatskoj, koja slavi tri desetljeća neprekinutog uspjeha na craft pivarskoj sceni.

Prije trideset godina na uglu Savske i Vukovarske ulice u Zagrebu osvanulo je neobično mjesto s visokim bakrenim tankovima – bila je to mini pivovara i Pivnica Medvedgrad, koja je promijenila način na koji se na ovim prostorima doživljavalo pivo i time udarila temelje današnjeg craft pivarstva.

Vođenje pivovare preuzela su četiri sina, Ivan, Nikola, Petar i Luka Nauković, koji nakon roditelja nastavljaju s pivskom tradicijom, a mogu se pohvaliti i impresivnim brojkama. Naime, u pivnicama i pivovari zapošljavaju 96 djelatnika, a do ove godine skuhalo se više od 25 milijuna litara piva i oko 90 različitih vrsta piva. Pri tome se koriste tradicionalni načini kuhanja piva, kao što je dekokcija, čime se postiže punina okusa, kakvu nije moguće dobiti modernim, jednostavnijim i bržim načinom kuhanja piva.

Za Medvedgrad nije samo važno što se nalazi u čaši, već i izvan nje. Ovogodišnji planovi za proslavu velikog jubileja uključuju mnoge događaje, popuste, pivske premijere te dvodnevni Craft, Rock & Street food festival, Brundanje, koji će okupiti najveća imena hrvatske rock scene te tako dostojno proslaviti trideset godina rada i postojanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close