TRCZ grupa povećala prihod za gotovo 20 posto

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2013. u 10:41
Stipe Miličević

Kroz poslovanje u segmentima prodaje rabljenih vozila te održavanja, upravljanja voznim parkovima te uslugama rent-a-cara, TRCZ grupa je lani ostvarila prihod od 133 milijuna kuna.

Kroz poslovanje u segmentima prodaje rabljenih vozila te održavanja, upravljanja voznim parkovima te uslugama rent-a-cara, TRCZ grupa je u prošloj godini ostvarila prihod od 133 milijuna kuna. Prodano je i više od 1.500 vozila. Time je ostvaren rast od 19,8 posto na razini prihoda te rast prodaje vozila od 2,8 posto u odnosu na 2011. godinu, priopćeno je iz tvrtke.

TRCZ Grupa je krajem prošle godine, u razdoblju od rujna do prosinca provela i veliko istraživanje među svojim korisnicima, stoji u priopćenju. Istraživanje rađeno na uzorku od 500 kupaca pokazalo je da 86 posto ispitanika ključnim smatra podatak da TRCZ Grupa svoja vozila isporučuje uz pripadajuće jamstvo. Nadalje, kupce najviše zanimaju vozila između jedne i tri godine starosti. Prosječna vrijednost tih vozila kretala se do 80.000 kuna, a njihova prijeđena kilometraža iznosila je između 20.000 i 85.000 kilometara.

Stipe Miličević, predsjednik Uprave TRCZ Grupe ističe kako je iza njih poslovna godina koja je rezultirala značajnim rastom Grupe. "Ulaskom u segmente renta cara, upravljanja voznim parkovima te održavanja, uspjeli smo Grupu dodatno pozicionirati kao jednu od vodećih u auto branši u RH. Zadovoljstvo je veće kada se zna da su spomenuti rezultati ostvareni usprkos otežanim uvjetima poslovanja na tržištu uslijed gospodarske krize. Kroz diverzifikaciju poslovanja ušli smo u nove segmente gdje koristimo velike sinergije Grupe te koristimo postojeću konsolidaciju tržišta kako bi zauzeli što bolju tržišnu poziciju.  Orijentirali smo se na poslovne segmente za koje smo procijenili da će nam dodati novu vrijednost u Grupi. Jasna strategija rasta i spremnost na preuzimanje određenog rizika u ovom turbulentnom vremenu, tajna su našeg uspjeha u protekloj godini i formula budućih postignuća TRCZ Grupe", kaže Miličević.

Komentirajte prvi

New Report

Close