Todorić prodao i Modianu, novi vlasnik ima ambiciozne planove

Autor: Božica Babić , 30. rujan 2016. u 16:06
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL AUTOR

Razgovori o kupoprodaji Modiane obavljeni su u lipnju ove godine uz neotkrivanje cijene transakcije.

Modiana, tvrtka koja se bavi prodajom muške i ženske odjeće, više nije u portfelju Mercatora, odnosno Agrokora, danas je konačno zaključen  postupak preuzimanja od strane novog vlasnika tvrtke Montecristo SL L.L.C i ona od prvog listopada počinje upravljati poslovanjem Modiane, izvijestili su iz Uprave najvećeg slovenskog trgovca.

Suvlasnici tvrtke Montecristo su Goran Kristan i kompanija Emkay Investments iz Hong Konga. Razgovori o kupoprodaji Modiane obavljeni su u lipnju ove godine uz neotkrivanje cijene transakcije.   Novi vlasnik preuzeo je sve zaposlenike i poslovanje na svim tržištima  Modiane uz dogovoreni zakup trgovačkih kvadrata s Mercatorom.Modiana u Sloveniji ima 47 trgovina, u Hrvatskoj 22 te po 13 u BiH i Srbiji.

Direktor Montecristo SL Goran Kristan ističe da za Modianu imaju ambiciozne razvojne planove, police namjeravaju dopuniti novim poznatim brendovima ali i vlastitim robnim markama cjenovno prilagođenim zahtjevima dosadašnjih, ali i novih kategorija potrošača.

Izlaskom Modiane iz portfelja Agrokora završena je prodaja segmenata dobivenih preuzimanjem Mercatora koji se nisu uklapali u poslovne planove koncerna.  Prva je prodana Pekarna Grosuplje lokalnoj slovenskoj tvrtki iz branše Don Donu. Potom je Franck preuzeo Santanu i Loku,  dva brenda kave koje je nastavio proizvoditi u pogonima Mercator EMBA, a nedavno je zaključen i postupak prodaje Interšporta poljskom privatnom investicijskom fondu Enterprise VII .

 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Cinjenica je da je imao vise srece nego pameti.
Platio je trecinu od onoga sto je nudio godinu ranije.
Mislim da ga oblije hladan znoj kad se sjeti toga.
Zato je i bila takva festa i zato je slavuj iz Mracajevaca povucen iz jednog narodnjackog kluba nakon par pjesama.preplatio pa prodaje, tko je njemu radio analizu Mercatora, da su mu odmah prodali po 221€, koliko je nudio, već bi propao

Na koju foru preplatio? dobit mu je ove godine skocila 130mil Eura. vec je dobre pare dobio za intersport i sad modianu. tim tempom vratit ce investiciju za par godina. tebi je to preplaceno?
[/quote]
sačekajmo da vidimo od kuda dolazi tih 130mil.


preplatio pa prodaje, tko je njemu radio analizu Mercatora, da su mu odmah prodali po 221€, koliko je nudio, već bi propao

Na koju foru preplatio? dobit mu je ove godine skocila 130mil Eura. vec je dobre pare dobio za intersport i sad modianu. tim tempom vratit ce investiciju za par godina. tebi je to preplaceno?

New Report

Close