Tehnika u plusu 260 milijuna kuna i bez rizika

Autor: Suzana Varošanec , 11. travanj 2018. u 11:12
Nema uvjeta za stečaj/M.S./PIXSELL

Ovaj je nalaz indikativan za tijek postupka u kojem je za 24. travnja zakazano ročište radi ispitivanja uvjeta za otvaranje stečaja.

Knjigovodstveno-financijsko vještačenje stanja imovine i obveza zagrebačke Tehnike provedeno po sudskom nalogu završilo je u korist održivosti poslovanja tvrtke jer je imovina bitno veća od obveza, što znači da se ne ispunjavaju uvjeti za stečaj zbog prezaduženosti, kako je glasio prijedlog Zagorje Tehnobetona.

Sudska vještakinja za financije i financijska forenzičarka određena od strane Trgovačkog suda u Zagrebu utvrdila je da imovina Tehnike iznosi 862 miijuna  kuna, ukupne obveze 600 milijuna kuna, tj. tvrtka je u plusu 260 mil. kuna.

Ovaj je nalaz indikativan za tijek postupka u kojem je za 24. travnja zakazano ročište radi ispitivanja uvjeta za otvaranje stečaja.

Kako vještakinja izričito navodi da "u smislu odredba Stečajnog zakona koje definiraju pojam prezaduženosti Tehnika nije ispunila uvjete postojanja prezaduženosti, tj. imovina Tehnike je veća od obaveza društva" Tehnika izlazi iz zone rizika.

Potvrda je to i dosadašnjih navoda ovog građevinara preko burze koji je sukladno prethodnim obavijestima i jučer priopćio da je stečajni prijedlog očito bio neosnovan te da očekuju da bude odbijen zbog nepostojanja zakonskih razloga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close