Tehnika: Dobro je da smo uopće opstali

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2015. u 14:07
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Uprava Tehnike u financijskom izvještaju za poslovnu 2014. godinu ističe kako je uspjeh što je poduzeće uopće opstalo.

Uprava Tehnike u financijskom izvještaju za poslovnu 2014. godinu ističe kako je uspjeh što je poduzeće uopće opstalo.

Ocjenjujući kako je ostvareni poslovni rezultat tj. dobit od 2,4 milijuna kuna ipak bolji u odnosu na prethodnu godinu, Uprava konstatira da poslovanje Tehnike nije na željenoj razini te da je prisutno puno problema koji će opterećivati poslovanje i u 2015. godini.

"Iako je grubo za reći, uspjeh je što smo uopće opstali i što smo društvo održali likvidnim", kaže se u izvještaju.

S obzirom na popunjenost kapaciteta i blage naznake oporavka hrvatskog gospodarstva, za očekivati je nešto bolje rezultate poslovanja u 2015. godini u odnosu na 2014., dodaje se.

Ukupni prihod Tehnike tijekom 2014. godine iznosili su 675,1 milijun kuna i bili su 22,4 posto manji nego 2013. godine. Rashodi su istovremeno pali za 22,5 posto, na 672,3 milijuna kuna.

Dioničko društvo Tehnika jedna je od vodećih hrvatskih građevinskih tvrtki za visokogradnju. Tijekom više od 65 godina poslovanja tvrtka je stekla iznimno iskustvo u gradnji objekata različitih namjena. Zapošljava oko 800 radnika, a investitorima i klijentima nudi cjelokupnu uslugu, od projektiranja do potpune realizacije objekata. Poznata je po gradnji objekata visokogradnje svih namjena, poslovnih i javnih, stambene arhitekture, edukacijskih objekata, objekata za ugostiteljstvo, hotela, sve do najzahtjevnijih industrijskih objekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close