TDR si u Mostaru pokušava osigurati bolji plasman po ulasku u EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. svibanj 2013. u 16:15
Thinkstock

Tvornica duhana Rovinj (TDR) pokazala je zanimanje za korištenje objekta tvornice duhana u Mostaru.

Tvornica duhana Rovinj (TDR) pokazala je zanimanje za korištenje objekta tvornice duhana u Mostaru kako bi nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju osigurala povoljniji plasman svojih proizvoda na tržište zemalja CEFTA-a, prenio je u srijedu sarajevski Dnevni avaz, dok iz rovinjske tvornice danas nisu potvrdili tu informaciju.

Direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić za Hinu je izjavio kako nema činjenica koje bi potvrdile informaciju vezanu uz tvornicu u Mostaru.

No, napominje kako TDR razmatra različite poslovne mogućnosti kao odgovor na poteškoće koje će TDR-u stvoriti izlazak iz trgovinskog režima CEFTA-e.

Sarajevski Dnevni avaz piše kako je TDR pokazao zanimanje za korištenje objekta tvornice duhana u Mostaru, koja je već godinama napuštena, kako bi tamo nastavio proizvodnju nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju i tako osigurao povoljniji plasman svojih proizvoda na tržište država članica Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić kazao je ovom listu kako su "neki kontakti" s TDR-om već ostvareni.

"Istina, nama u ministarstvu iz TDR-a se još nitko službeno nije obratio, no mi smo pokušali stupiti u kontakt s predstavnicima TDR-a preko Gospodarske komore Mostara i očekujemo uskoro odgovor", kazao je Zagorčić.

Većinski vlasnik mostarske tvornice duhana, koja je već godinama izvan pogona, je Vlada Federacije BiH koja je do sada sedam puta raspisivala javni poziv za prodaju svog vlasničkog udjela od 67 posto, no svi su završili neuspješno.

Nakon toga su vjerovnici, i to uglavnom radnici, pokrenuli postupak prodaje cjelokupne imovine tvornice, a javna je licitacija po sudskoj odluci zakazana za 6. lipnja.

Ukoliko TDR prije toga pošalje pismo namjere županijskim vlastima i potvrdi zanimanje za kupnju mostarske tvornice bila bi zatražena odgoda licitacije, a postoji i zakonska osnova za raspisivanje novog javnog poziva za prodaju državnog udjela.

Komentirajte prvi

New Report

Close