Cromarisova riba u najvećim europskim trgovačkim lancima

Autor: Marta Duić , 14. ožujak 2018. u 08:02
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Inovacije, nove recepture, praćenje trendova i ulaganja pojačali poslovanje.

Cromaris, vodeći proizvođač brancina i orade u Hrvatskoj i osmi u svijetu, dio Adris grupe, i u 2017. godini ostvario je rast svih poslovnih pokazatelja.

Proizvedeno je i prodano 7334 tona ribe, što je, u odnosu na prethodnu godinu, povećanje od 6,5 posto. Rast je u najvećem dijelu ostvaren na izvoznim tržištima na kojima je ostvareno 77 posto prihoda. Poslovnu je godinu obilježio i rast od 20 posto na najvećem i najznačajnijem, talijanskom tržištu. Za te poslovne uspjehe zaslužna je Cromarisova strategija rasta i razvoja temeljena na vrhunskoj kvaliteti proizvoda uz najkraći mogući rok dostave od ulova do krajnjeg potrošača.

Naime, zbog blizine tržišta i organizacije logističkog sustava, proizvodi unutar 24 sata stižu na talijansko, slovensko i hrvatsko tržište, odnosno 48 sati od izlova na ostala ključna tržišta. 

Cromaris trenutačno izvozi više od tri četvrtine svoje ukupne prodaje,a uz talijansko, prisutan je i na tržištu Slovenije, Poljske, Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Mađarske, Ukrajine i još desetak zemalja, gdje opskrbljuje najveće trgovačke lance.

Rast bilježi i novoizgrađeno mrijestilište u Ninu u kojem je proizvedeno više od 20 milijuna komada riblje mlađi. Razvili su vlastite recepture riblje hrane, jedinstvene na tržištu, koje utječu na nutritivni sastav ribe čime su proizvode dodatno obogatiti omega 3 masnim kiselinama. Osmislili su i specijalnu liniju proizvoda, organski uzgojenu oradu i brancin.

Komentirajte prvi

New Report

Close