Švedski Bisnode preuzeo Poslovnu.hr

Autor: Marija Crnjak , 15. prosinac 2010. u 22:00

Korporacija iz Švedske već je vlasnik tražilice WLW, a novim preuzimanjem želi postati lider na hrvatskom tržištu poslovnih podataka

Švedska korporacija Bisnode u siječnju će preuzeti hrvatski poslovni portal Poslovna domena te postati lider na domaćem tržištu poslovnih podataka.

Bisnode je jedna od najvećih europskih kompanija za obradu poslovnih podataka, a nova akvizicija dodatno će učvrstiti poziciju koju Bisnode u Hrvatskoj već ima kao vlasnik tražilice WLW. Preuzimanje je nastavak provedbe strategije kompanije za širenje na brzorastućim tržištima. Direktorica za tržište Slovenije i Hrvatske Maria Anselmi za Poslovni dnevnik je izjavila da Poslovna domena ima vrlo kvalitetan proizvod koji navedenim preuzimanjem može postati samo bolji, a usluga efikasnija. Također Anselmi očekuje da će akvizicija u Hrvatskoj biti jednako uspješna kao u Sloveniji, u kojoj je Bisnode prisutan već devet godina. “Preuzimanje Poslovne domene povećat će naše mogućnosti za uvođenje inovacija u ponudu za klijente u Hrvatskoj, kao i ojačati sinergiju na čitavom tržištu središnje Europe”, kazala je Anselmi. Poslovna domena zapošljava 15 ljudi i ostvaruje godišnji prihod od oko milijun eura. “Akvizicija Poslovne domene izvrsna je prilika za tvrtku i njezine djelatnike da iskoriste iskustvo i resurse Bisnode kako bi Poslovna.hr i dalje razvijala portal, očuvala te dodatno ojačala svoju vodeću poziciju pružatelja poslovnih informacija u Hrvatskoj”, izjavio je za Poslovni dnevnik direktor Poslovne domene Anthony Johnson. Bisnode u idućoj godini očekuje rast od deset posto, a ista očekivanja ima i za hrvatsko tržište.

Komentirajte prvi

New Report

Close