SVAM je prva ‘domaća’ akvizicija IN2 otkako su dio kanadskog CSI-ja

Autor: Poslovni dnevnik , 03. svibanj 2021. u 21:59
foto: pd

Specijaliziran za inteligentne poslovne sustave te unaprjeđenje i integraciji poslovnih procesa SVAM će IN2 grupi, kažu u toj kompaniji, biti ključan za proširenje i osnaživanje portfelja usluga za klijente u segmentu gospodarstva.

Uz konsolidaciju poslovanja i organski rast, već neko vrijeme analiziramo tržište u regiji tražeći partnere s kojima ćemo postići snažniju sinergiju i rast u novim tržišnim segmentima. U SVAM-u smo pronašli takvog partnera.

Tim je riječima predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević komentirao novu akviziciju ove, jedne od najdugovječnijih IT kompanija na hrvatskom tržištu. IN2 je preuzeo zagrebački SVAM Plus, osnovanu 1995. godine, a čija softverska rješenja koristi više od 100 tvrtki. Specijaliziran za inteligentne poslovne sustave te unaprjeđenje i integraciji poslovnih procesa SVAM će IN2 grupi, kažu u toj kompaniji, biti ključan za proširenje i osnaživanje portfelja usluga za klijente u segmentu gospodarstva.

“Ova akvizicija nam donosi rješenja koja su komplementarna postojećima unutar IN2 grupe u segmentu gospodarstva. Iskustvo, znanje i kvaliteta proizvoda SVAM plusa doprinijet će ostvarivanju naših planova širenja baze korisnika i daljnjem jačanju dugoročnih suradnji s klijentima“, rekla je Sanja Svilokos, izvršna direktorica Sektora gospodarstva, poslovnih i prostornih informacijskih sustava IN2 grupe. U toj kompaniji ističu kako je SVAM-ovo softversko rješenje Opera Plus je prisutno u nizu drugih uspješnih kompanija koje posluju na tržištu Hrvatske i regije u segmentima veleprodaje, distribucije, usluga… “Ovo je prva u nizu akvizicija koje pokazuju predanost Constellation Software Inc. (CSI) grupacije širenju poslovanja IN2 grupe na nacionalnoj i regionalnoj razini“, zaključila je Katarina Šiber Makar, Senior Vice President for Business Development u CSI-ju i članica NO-a IN2 grupe. Podsjetimo, kanadski CSI je IN2 od prvog vlasnika Ante Mandića preuzeo u siječnju 2018.

Komentirajte prvi

New Report

Close