Suradnja s CGES-om Agriviju jača poziciju na afričkom tržištu

Autor: Marta Duić , 26. kolovoz 2021. u 22:00
Matija Žulj, osnivač hrvatskog agrotech startupa Agrivi/PD

Kroz ovu suradnju korisnici će dobiti podršku i na terenu, jer se dodatno osnažuje lokalno prisustvo, pojasnili su iz Agrivija.

Hrvatski agritech startup Agrivi sklopio je partnerstvo s CGES Group čime će ojačati poziciju na afričkom tržištu.

Naime, CGES grupacija bila je u potrazi za digitalnim rješenjem za svoje klijente iz poljoprivredno-prehrambene industrije u Africi, a nakon odabira Agrivija kroz novo partnerstvo planiraju zajednički raditi na projektima digitalizacije upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom u tom dijelu svijeta.

‘Bildanje’ produktivnosti

“Agrivi softver dostupan je diljem svijeta, pa i u Africi, ali kroz ovu suradnju korisnici će dobiti podršku i na terenu, jer se dodatno osnažuje lokalno prisustvo. Zajedničkim znanjima i iskustvima Agrivija vezanim za digitalna agrarna rješenja preko lokalnog partnera postat će još dostupniji na tom području.

Putem lokalnih aktivnosti partner će prikazati koje su sve prednosti za digitalizaciju poljoprivrede, a snažnije ćemo moći pomoći u razvoju agrobiznis tvrtki na području južne Afrike kroz transformiranje i unapređivanje procesa u poljoprivredi i prehrambenoj industriji”, kažu za Poslovni dnevnik iz Agrivija.

Problemi poljoprivrednika Afrike su produktivnost i efikasnost kod postizanja profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje kao i iskorak na globalno tržište.

Iz Agrivija ističu kako se upravo kroz praćenje pomoću njihovih digitalnih alata poljoprivrednicima može pojednostaviti proces certificiranja i olakšati pristup tržištu. Inače, Agrivi posluje u više od stotinu zemalja svijeta, a njihovo je softversko rješenje lokalizirano na desetak stranih jezika.

Urede imaju u Hrvatskoj, Poljskoj, Rumunjskoj i u Ujedinjenom Kraljevstvu, preko partnera su prisutni u Južnoj Americi, Africi i Aziji, a osim Europe u fokusu im je i tržište SAD-a.

Globalno priznanje

“Kroz radionice, seminare i konferencije educiramo o digitalizaciji poljoprivrede i koje su prednosti za sve dionike, od poljoprivrednika, tvrtki, pa do krajnjih potrošača.

Ovo ljeto dobili smo i priznanje Food and Agriculture Organizationa koji je svrstao Agrivi među finaliste u kategoriji softvera za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom u sklopu događaja Digital Excellence in Agriculture”, poručuju iz Agrivija.

Komentirajte prvi

New Report

Close