Ivan Klarić, s kolegama iz Superbeta, uspješno je zaključio pitchanje Blackstoneu, jednoj od najvećih investicijskih tvrtki u svijetu

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2019. u 14:51
Foto: Ivan Klarić Facebook privatni album screenshot

Superbet osigurao 175 milijuna eura za globalno širenje uz tehnologiju hrvatskog Score Alarma.

Za takav iznos pripreme traju mjesecima, ističe Klarić, te dodaje kako nije u pitanju bio jedan pitch, piše Ana Marija Kostanić za portal Netokracija. Za tvrtku poput Blackstonea se pitcha i po nekoliko puta, o nekoliko glavnih područja: financijama, proizvodu, pravnim pitanjima, tehnologiji…

Ivan Klarić je pak, sa svojim timom, bio ključan dio tih predstavljanja i vodio je pitch o proizvodu koji se u većem dijelu bazirao upravo na aplikaciji Score Alarm. Što ne čudi ako uzmemo u obzir da je Score Alarm postao flagship proizvod Superbeta, a koji je samo u par mjeseci udvostručio njihovu korisničku bazu.

Score Alarm, podsjetimo, jedna je od najpopularnijih svjetskih aplikacija za klađenje i praćenje sportskih rezultata, a u 2017. postaje dio grupacije Superbet. S preuzimanjem, Ivan Klarić nastavlja svoj posao kao CEO Score Alarma, voditelj R&D odjela i manji dionik Superbeta.

Superbet Grupa ima skoro 4.000 zaposlenika, dok je Blackstone investicijska tvrtka koja upravlja s 512 milijardi dolara i diljem svijeta zapošljava preko 400.000 osoba.

U što će Superbet uložiti 175 milijuna eura?

Kako je spomenuo u svojoj objavi, veći dio svog pitcha Ivan je posvetio social networking strategijama i poslovanju koje su razvijali u Score Alarmu, još od 2012. godine.

S obzirom na globalno širenje, to će sigurno biti nova zapošljavanja, ali i nova tržišta, zaključuje Ivan: "Što se tiče tehnologije, investicija će nam definitivno omogućiti da nastavimo u smjeru pozicioniranja kao vrhunskog tech poslodavca u svim gradovima u kojima grupacija ima urede te da i dalje snažno ulažemo u razvoj tehnologije i proizvoda. S druge strane, u dijelu biznisa, investicija će nam pomoći u otvaranju novih tržišta poput Poljske s kojom intenzivno krećemo krajem ove godine.".

Komentirajte prvi

New Report

Close