Sud naredio rasprodaju imovine hrvatske tvrtke koja je radila tablete i mobitele

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. svibanj 2022. u 15:22
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nema nikakvih uvjeta za nastavak poslovanja firme nekad poznate po svojim cjenovno pristupačnim tabletima, mobitelima i televizorima.

Trgovački sud u Bjelovaru donio je odluku o prodaji imovine Hangara 18, koprivničke tvrtke – distributera i proizvodača televizora, tableta i smartfona Noa u stečaju, procijenjene vrijednosti nekretnina, opreme i inventara od 1,93 milijuna kuna.

Nekretnine nekad uspješne tehnološke tvrtke – zgrada, dvorište i zemljište u koprivničkoj Ulici braće Wolf procijenjene su vrijednosti 1,72 milijuna kuna, inventar i oprema nešto više od 210.000 kuna, a ovlaštena osoba za prodaju je stečajni upravitelj Nenad Homar.

Zaključak o prodaji donesen je nakon otvaranja stečaja te tvrtke lani u ožujku, ali i nakon posljednjih izvještaja stečajnog upravitelja u kojima se isticalo da nema nikakvih uvjeta za nastavak poslovanja firme nekad poznate po svojim cjenovno pristupačnim tabletima, mobitelima i televizorima.

Prema izvješću stečajnog upravitelja uoči prošlogodišnjeg otvaranja stečaja, u poslovnim knjigama dužnika tada su bile iskazane obveze u iznosu od gotovo 225 milijuna kuna, a neizvršene osnove za plaćanje iznosile su oko 175 milijuna kuna.

Protiv direktora Hangara 18 Marija Kralja prije otvaranja stečaja bila je podnesena i kaznena prijava zbog sumnje za prijevaru u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave zbog, kako se navodilo, davanja lažnih podataka za dobivanje kredita čime je jednu banku navodno oštetio za 7,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close