Vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj po broju prodavaonica otvorio prvu trgovinu u Slavoniji

Autor: Suzana Varošanec , 02. kolovoz 2022. u 07:12
Iz Studenca kažu kako se njihovim dolaskom na područje Slavonije kreiraju nova radna mjesta/Studenac

Osim nove kvalitetne ponude za kupce, iz tvrtke zaključuju kako se njihovim dolaskom na područje Slavonije kreiraju nova radna mjesta.

Prva slavonska prodavaonica u sastavu Studenca otvorena je u Novskoj krajem srpnja, ali za očekivati je “boom” otvaranja njihovih novih dućana u Slavoniji.

Nakon Novske, kako su objavili, planiraju otvorenje prodavaonica i u drugim krajevima Slavonije, počevši s Pleternicom.

Osim nove kvalitetne ponude za kupce, iz tvrtke zaključuju kako se njihovim dolaskom na područje Slavonije kreiraju nova radna mjesta čime se također pridonosi slavonskom gospodarstvu.

Akvizicije uz organski rast, dvije su poluge zahvaljujući kojima Studenac svoje poslovanje snažno i ubrzano širi na hrvatskom maloprodajnom tržištu, tako da je danas već vodeći maloprodajni lanac u Hrvatskoj po broju prodavaonica (više od 1000).

Akvizicijama tvrtka plijeni, međutim, svoju vodeću poziciju gradi i polugom organskog rasta. Nakon ovogodišnjih akvizicija u ukupnoj vrijednosti od oko 566 miijuna kuna (kupnja stopostotnih udjela u društvima Pemo i Lonia Trgovina), sljedeću fazu širenja nastavljaju organskim rastom kroz hvatanje pozicija u Slavoniji.

U današnje vrijeme inflacije, za potrošače to znači dodatne pogodnosti i uštede, osobito putem programa vjernosti mobilne aplikacije Moj Studenac i Cool kartice, što i ističu. Tako primjerice korisnici aplikacije prikupljene bodove mogu razmijeniti za omiljene proizvode ili za popust od 10 posto na ukupnu košaricu, a tijekom kolovoza ostvaruju sedam posto popusta na svaku kupnju.

Briga za kupca jedan je od temeljnih poslovnih načela Studenca, poručuju iz kompanije koja do kraja godine planira dosegnuti pro forma prihode od 500 milijuna eura i ulazak u vodećih šest maloprodajnih lanaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close