Trgovački lanac preuzeo zadarsku tvrtku s 88 prodavaonica i 500 zaposlenika

Autor: Marta Duić , 09. studeni 2019. u 11:12
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Tijekom ljeta Studenac je završio preuzimanje Istarskih supermarketa, a akvizicijom zadarskog lanca povećat će volumen poslovanja i broj prodajnih mjesta.

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na jadranskoj obali, postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim trgovačkim lancem, priopćili su iz omiške tvrtke. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći sto posto udjela Sonika, a u pitanju je trgovački lanac s 88 prodavaonica u kojima zapošljava 500 ljudi. “Ova je poslovna odluka je od strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve”, poručuje Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Studenac, s oko 400 prodajnih mjesta duž Jadrana, od lanjskog je lipnja u vlasništvu poljskog fonda iz grupacije Enterprise Investors, koji je u ožujku iste godine preuzeo pekarsku industriju Pan-Pek. Tijekom ljeta Studenac je završio preuzimanje Istarskih supermarketa, a akvizicijom zadarskog lanca povećat će volumen poslovanja i broj prodajnih mjesta. “Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije”, smatra Nikola Sorić, osnivač Sonika.

Komentirajte prvi

New Report

Close