Studenac preuzima trgovački lanac s 500 zaposlenih

Autor: Marija Crnjak , 07. studeni 2019. u 12:52
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji.

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom,  zadarskim trgovačkim lancem koji posluje u 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a) i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100% udjela Sonika.

"Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su oboje vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik uprave Studenca.

Nikola Sorić, osnivač Sonika, vjeruje da ova poslovna transakcija predstavlja velik i važan korak u razvoju kompanije. "Pridruživanje Studenac grupi omogućit će nam uzajamni razvoj i sinergijski efekt koji će nam dati priliku za povećanje tržišnog udjela unutar regije," kaže Sorić.

Cijenu transakcije ne otkrivaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close