Studenac preuzeo Pemo: Uložili smo više od 250 milijuna eura i tu nije kraj

Autor: Poslovni dnevnik , 09. veljača 2022. u 05:33
Studenac sada broji 750 trgovina/D. Jaramaz/PIXSELL

Studenac je, kako se navodi u priopćenju, sklopio ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u društvu Pemo.

Trgovački lanac Studenac u utorak je izvijestio da je preuzeo dubrovački trgovački lanac Pemo koji posluje u 38 maloprodajnih objekata na području Dubrovačko-neretvanske županije te zapošljava više od 300 djelatnika.

Studenac je, kako se navodi u priopćenju, sklopio ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u društvu Pemo, a novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta koji Studenac ostvaruje posljednjih godina. Nakon najnovijeg preuzimanja Studenac ima gotovo 750 prodavaonica.

“Pridruživanjem trgovačkog lanca Pemo, s tradicijom dugom gotovo kao i naša, u cilju nam je sačuvati i njegovati vrijednosti koje kompanija predstavlja svojim kupcima te obogaćivati ponudu i uvoditi dodatne usluge za još ugodnije iskustvo kupnje”, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Trgovački lanac Studenac posluje od 1991. godine, a od 2018. je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors. “Uložili smo više od 250 milijuna eura u maloprodaju prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj i tu nije kraj.

Oduševljeni smo rezultatima koje su postigli Senczuk i njegov tim te smo uvjereni da će kompanija nastaviti rasti”, poručio je Michał Kędzia, partner Enterprise Investorsa odgovoran za ulaganje u Studenac.

Komentirajte prvi

New Report

Close