Studenac preuzeo domaći trgovački lanac: Sada ima gotovo 750 trgovina i 4.000 zaposlenika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. veljača 2022. u 10:48
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Trgovački lanac Studenac posluje od 1991. godine, a od 2018. je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors. 

Trgovački lanac Studenac u utorak je izvijestio da je preuzeo dubrovački trgovački lanac Pemo koji posluje u 38 maloprodajnih objekata na području Dubrovačko-neretvanske županije te zapošljava više od 300 djelatnika.

Studenac je, kako se navodi u priopćenju, sklopio ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u društvu Pemo, a novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta koji Studenac ostvaruje posljednjih godina.

Nakon najnovijeg preuzimanja Studenac ima gotovo 750 prodavaonica.

“Unatoč svim izazovima, Studenac nastavlja ostvarivati svoje poslovne ciljeve, rasti i neprestano unapređivati poslovanje, a u prilog tomu govori i zaključenje značajnog preuzimanja trgovačkog lanca Pemo”, izjavio je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.

Za specifično i jedno od najfrekventnijih turističkih područja na Jadranu, kako je kazao, razvili su format koji kapacitetima odgovara na sve potrebe, kako lokalnog stanovništva tako i mnogobrojnih turista.

“Također, pridruživanjem trgovačkog lanca Pemo, s tradicijom dugom gotovo kao i naša, u cilju nam je sačuvati i njegovati vrijednosti koje kompanija predstavlja svojim kupcima te obogaćivati ponudu i uvoditi dodatne usluge za još ugodnije iskustvo kupnje”, istaknuo je Senczuk.

“Uložili smo više od 250 milijuna eura u sektor maloprodaje prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj i tu nije kraj. Oduševljeni smo rezultatima koje su postigli Senczuk i njegov tim te smo uvjereni da će kompanija nastaviti rasti i u godinama pred nama”, poručio je partner Enterprise Investorsa odgovoran za ulaganje fonda u Studenac Michał Kędzia.

Iz Studenca podsjećaju da su u svibnju 2021. prvi put došao i u glavni grad Hrvatske, gdje je predstavio i novi, prilagođeni koncept trgovine. Od tada je otvoreno ukupno devet prodavaonica u užem i širem središtu Zagreba.

Rast mreže u glavnom hrvatskom gradu, kako navode, važan je poslovni iskorak Studenca u kontekstu jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, danas s gotovo 750 prodavaonica i s više od 4.000 zaposlenika.

Cilj je kompanije, kako su istaknuli, na stabilnim temeljima nastaviti svoj daljnji poslovni rast.

Trgovački lanac Studenac posluje od 1991. godine, a od 2018. je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors.

Komentirajte prvi

New Report

Close