Studenac ne miruje, preuzimanjem Strahinjčice zauzeo i Zagorje

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2023. u 22:00
Michal Senczuk, Miljenko Goluban i Michal Halwa nakon finalizacije akvizicije/PD

Studenac je finalizirao preuzimanje lokalnog – zagorskog trgovca Strahinjčica te tako pod njegov “kišobran” ulazi 47 novih dućana te 200 zaposlenih.

Tek dva tjedna nakon što su predstavnici Enterprise investorsa – vlasnika trgovačkog lanca Studenac za Poslovni dnevnik najavili nova preuzimanja, jučer je stigla potvrda još jedne u nizu akvizicija.

Studenac je finalizirao preuzimanje lokalnog – zagorskog trgovca Strahinjčica te tako pod njegov “kišobran” ulazi 47 novih dućana te 200 zaposlenih. Ovim je manevrom Studenac samo podcrtao snažnu ekspanziju i prodor s obalnog na kontinentalni dio Hrvatske.

Ovim preuzimanjem, napominju iz kompanije u vlasništvu poljskog fonda koji ih je preuzeo 2018., Studenac je potvrdio poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, kojih je sada čak 1136.

“Studenac nastavlja sa strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem Strahinjčice ojačali smo i našu poziciju u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj.

Pridruživanje prodavaonica Strahinjčice u našu mrežu potvrđuje našu tezu kako proximity formati poput naših imaju velike potencijale i prednosti, a mi ih uspješno koristimo kako bismo se uklopili u različite nove lokalne zajednice, ali i dublje integrirali u one u kojima smo već prisutni.

Zadržat ćemo vrijednost koju lanac predstavlja svojim kupcima i zaposlenicima te je dodatno obogatiti i vrijednostima Studenca”, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close