Stanić Grupa novi vlasnik Maraske d.d. s gotovo 99% dionica

Autor: Mladen Miletić , 12. srpanj 2022. u 22:00
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Stanić Beverages jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača bezalkoholnih pića te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i BiH s ukupnim kapacitetom od 150 milijuna litara.

Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, novi je vlasnik gotovo 99% dionica Maraske d.d., čime je realiziran kupoprodajni ugovor o preuzimanju Maraske d.d. između bivšeg vlasnika Mepas grupe i novog vlasnika Stanić grupe potpisan u rujnu 2021. Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora temeljem kojeg je Stanić Beverages postao vlasnik 45,3% dionica Maraske d.d. koje su do tada bile u vlasništvu Koestlina i 52,9% dionica koje je imala Saponia, uslijedila je obavezujuća javna ponuda za otkup preostalih dionica Maraske d.d. od malih dioničara te odobrenje od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čime su ispunjeni svi preduvjeti za zaključenje transakcije.

“Preuzimanjem Maraske d.d. Stanić grupa širi proizvodni portfelj u smjeru jakih alkoholnih pića (JAP) te proširuje asortiman bezalkoholnih pića i postaje vlasnik 200 godina starog hrvatskog brenda. Iznimno smo ponosni što će Maraska d.d. biti nova članica naše grupacije, jer vidimo veliki prostor za razvoj, modernizaciju, širenje i sinergiju. Sigurni smo da će naš know-how i znanje osnažiti poziciju Maraskinih proizvoda na tržištu Hrvatske, regije i svijeta.”, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić grupe.

Stanić Beverages jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača bezalkoholnih pića te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i BiH s ukupnim kapacitetom od 150 milijuna litara. Perjanica Stanić grupe je brend Juicy, lider u kategoriji s više od 20 godina dugom tradicijom proizvodnje visoko kvalitetnih sokova. Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a najpoznatiji su sokovi Amarena, likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.

Komentirajte prvi

New Report

Close