Span u hvalevrijednom projektu

Autor: Josipa Ban , 12. prosinac 2022. u 16:00

Društveno odgovorno poslovanje (DOP) u Hrvatskoj se najčešće prakticira financijskim donacijama ili određenim organiziranim akcijama. No, IT kompanija Span otišla je korak dalje. Za DOP i volontiranje koriste ono u čemu su najbolji – razvoju aplikacija i optimizaciji poslovanja – a sve s ciljem pomoći Udrugama. Tako su pomogli i Hrabrom telefonu.

Span, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj, svoja znanja i iskustvo ne koristi samo za stjecanje prihoda. Ista dijele kako bi i društvo u kojem žive učinili boljim i jednostavnijim mjestom. Potvrđuju to suradnjom s Hrabrim telefonom. Za nevladinu i neprofitnu udrugu koja pruža direktnu pomoć i podršku zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, razvili su aplikaciju koja automatizira dio operativnih poslova.

Aplikaciju je razvio tim Spanovih stručnjaka kroz projekt korporativnog volontiranja s ciljem da zaposlenicima i volonterima udruge Hrabri telefon skrate vrijeme koje troše na operativne poslove. Konkretno, jedna od aplikacija pomoću AI tehnologije iščitava podatke s financijskih računa i te podatke odmah pohranjuje u aplikaciju za administraciju. Druga aplikacija pomaže u administraciji donacija i troškova te kroz analitiku prikazuje koliko je još donacija raspoloživo, a koliko ih se još može iskoristiti. Dodatno, aktivacijom Microsoft licenci zaposlenici sada imaju mogućnost korištenja široke lepeze M365 alata pomoću kojih će dodatno optimizirati svoj svakodnevni rad.

Ovom hvalevrijednom akcijom zaposlenici Hrabrog telefona imat će više vremena posvetiti se problemima zbog kojih su i tu – zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i mladima.

“Span je dugogodišnji donator Hrabrog telefona i kad smo im se ove godine ponovno javili i zamolili ih za pomoć odmah su razumjeli u čemu je problem i brzo nam ponudili rješenje. Ovakav tip suradnje drukčiji je od svih do sada. Osjećamo da imamo Spanovu podršku i razumijevanje te da naša pitanja nisu smetnja”, istaknula je Hana Hrpka, profesorica psihologije i predsjednica udruge Hrabri telefon.

Iz Spana pak ističu da kroz suradnju s neprofitnim organizacijama žele pružati podršku civilnom društvu u njegovom radu i izgradnji otpornosti na različite izazove. “Spanovci kroz korporativno volontiranje, dijeljenjem svojih znanja i stručnosti mogu napraviti pozitivne promjene i bolje upoznati vrijednosti različitih neprofitnih organizacija”, kaže Anita Bastašić, Specijalistica za društveno odgovorno poslovanje u Spanu.

Sa sličnim akcijama pomoći zajednici, najavljuju, nastavljaju. U fazi su, ističu, pregovora i s drugim neprofitnim udrugama kako bi upravo za njihove potrebe skrojili aplikacije te tako pomogli u optimiziranju poslovanja. U fokusu su im djeca, STEM udruge, sportovi bez institucionalnog i organiziranog financiranja te ekološke inicijative.

Komentirajte prvi

New Report

Close