Span osniva tvrtku i u Gruziji: ‘Naš strateški fokus usmjeren je i na tržišta istočne Europe i centralne Azije’

Autor: Josipa Ban , 29. kolovoz 2023. u 15:59
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Podsjećaju da su pri osnivanju društva TOV Span u Ukrajini dobili tzv. Microsoft Licensing Solution Provider status za Gruziju i Moldaviju.

Span, jedna od vodećih domaćih IT tvrtki, svoje poslovanje širi i na Gruziju. Kako su obavijestili na Zagrebačkoj burzi, pokrenut je postupak osnivanja društva Span sa sjedištem u Gruziji.

“Još prilikom osnivanja društva TOV Span u Ukrajini, dobili smo Microsoft Licensing Solution Provider status za Gruziju i Moldaviju. Namjera Društva bila je već nakon registracije društva u Moldaviji, pokrenuti registraciju društva i u Gruziji, no pandemija koronavirusa, ruska agresija na Ukrajinu i prijetnje Gruziji, zahtijevale su poseban oprez”, objašnjavaju iz Spana.

No sada je sazrelo vrijeme za širenje i na to tržišta. Iz Spana dodaju da su u posljednjih nekoliko mjeseci ostvarili kvalitetne kontakte i osigurali sve potrebno za nastup na gruzijskom tržištu.

“U isto vrijeme Microsoft konsolidira i okrupnjuje LSP partnere na mnogim tržištima uključujući gruzijsko tako da je ovo optimalni trenutak da se pojavimo na tržištu kao iskusni partner srednje veličine u globalnim razmjerima”, navode.

Ističu i da je njihov strateški fokus usmjeren i na tržišta Istočne Europe i Centralne Azije, a otvaranjem ovog, uz postojeća povezana društva u Ukrajini, Moldaviji i Azerbajdžanu, to dodatno potvrđuju.

Span je, naime, ove godine preuzeo estonsku tvrtku GT Tarkvara, koja je vodeći Microsoft partner u toj zemlji s bogatim iskustvom u licenciranju i upravljanju softverskom imovinom. Time su proširili poslovanje na digitalno napredna tržišta Baltika i Skandinavije gdje nude svoja cloud i cyber security rješenja.

Širenja se odražavaju i na poslovanje. Span je tako, nakon rekordnih poslovnih rezultata u 2022., i po pitanju prihoda i po pitanju profitabilnosti, u prvoj polovici ove godine ostvario rast prihoda od 17%. Prošle su godine uprihodili 92,5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close