Šoping centar na zapadu Zagreba očekuju velike promjene: Stižu novi brendovi, planira se gradnja hotela…

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2019. u 14:14
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kada je preuzeo vodeću poziciju trećeg najvećeg trgovačkog centra u Hrvatskoj, Westgatea, varaždinski menadžer Denis Čupić najavio je niz radikalnih promjena. Evo kakva je situacija godinu dana kasnije.

U ožujku prošle godine vlasnički i upravljačku strukturu ovog trgovačkog centra preuzela je austrijska investicijska tvrtka i dosadašnji najveći pojedinačni suvlasnik Focus Invest GmbH. Tim je povodom novi direktor tvrtke Zagrebački centar Zagreb, koja je vlasnik Westgate Shopping Cityja, postao arhitekt Otto Barić koji je glavnu riječ u upravljanje trgovačkim centrom u travnju prepustio upravo Denisu Čupiću, direktoru i vlasniku tvrtki F.O. Development i F.O. Asset, koji je svojedobno i vodio projekt i upravljao konceptom financiranja gradnje tog velebnog zdanja.

Uz promijenjenu politiku i fokus centra, novo vodstvo u godini dana dovelo je i neke nove brendove. Tako je u sektoru uređenja interijera svoja vrata otvorila Prima COCO maison, Bima, TEDi, ali i poznati Mobel Land koji će se na jesen proširiti na dodatnih 20.000 četvornih metara prostora. Uz njih tu su i neka nova modna imena poput Alma Rasa, SIdexea, hoe Selectiona, ali i knjižara AB Bookshop te škola stranih jezika Helen Doron i klub borilačkih sportova, piše Jutarnji list.

Žele centar podijeliti na tri dijela i tako posjetiteljima na 20.000 četvornih metara ponuditi trgovine za uređenje interijera, 4000 četvornih metara prenamijeniti u dječju igraonicu koja će ujedno biti četiri puta veća od bilo koje druge igraonice u trgovačkim centrima, a u preostalih 70.000 četvornih metara smjestili bi modne dućane kao i ostale zabavne sadržaje. Najveći dio promjena bit će vidljive tek na jesen .

Osim otvaranja novih dućana, ojačali su gastronomsku i zabavnu ponudu centra. Uz to, ponovno su otvorili kuglanu, a u funkciju su stavili i prvo dječje kino sa 60 sjedećih mjesta koje se nalazi u sklopu igraonice.

– Trenutno smo u izradi multifunkcionalne sale sa 250 do 350 sjedećih mjesta čije dovršenje očekujemo krajem mjeseca. Već sada imamo upit za četiri konferencije, ali i šest vjenčanja s obzirom na to da će se prostor moći prenamijeniti u svadbenu salu – pojašnjava Čupić i dodaje kako uskoro kreću s gradnjom i multipleks kina.

 Uz promjene koje su napravili u centru krenuli su i s prenamjenom vanjske zone koja se prostire na 480.000 četvornih metara građevinskog zemljišta. Na tom području u suradnji s partnerima nova uprava ima u planu sagraditi dva do tri hotela od 100 do 120 soba te vanjski svadbeni resort.

Komentirajte prvi

New Report

Close