Sonikove trgovine odsad kao Studenac, koji jača lidersku poziciju na Jadranu

Autor: Marta Duić , 04. studeni 2020. u 13:59
pd

Prve novouređene trgovine u ponedjeljak su otvorile vrata – dvije u Zadru te po jedna u Ražancu i Rtini.

Preuređenjem trgovina te finalnim usklađivanjem svih internih procesa započela je završna integracija Sonik trgovina u poslovanje Studenca. Time će zadarski trgovački lanac biti cjelina i vodećim u maloprodaji na Jadranu, godinu dana nakon što ga je Studenac preuzeo.

Prve novouređene trgovine u ponedjeljak su otvorile vrata – dvije u Zadru te po jedna u Ražancu i Rtini. Do kraja tjedna bit će ih preuređeno još 11, a proces tranzicije u Zadru i okolici te na otocima potrajat će do kraja godine. “U završnici godine koja će biti obilježena utjecajem aktualne pandemije na cijelo tržište, sa zadovoljstvom ističem važnost završne faze integracije Sonika. Taj je lanac od prosinca prošle godine dio naše obitelji, a u tom razdoblju mnogo smo naučili jedni od drugih, tako da smo u zaključnu fazu ušli posve spremni. Cilj nam je sačuvati vrijednost koju Sonik predstavlja svojim kupcima te postupno poboljšati cijelu ponudu, ali i pružiti kupcima posebne pogodnosti. Cijela tranzicija maksimalno je prilagođena i svim zaposlenicima kako bi što jednostavnije usvojili novi način rada i zajedničke vrijednosti. Veselimo se ovom koraku i nastavljamo biti usredotočeni na kontinuirani rast uz povećanje zadovoljstva naših zaposlenika i kupaca”, ističe Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Sonik je ove godine obilježio 30 godina poslovanja, uz više od 80 trgovina i gotovo 500 zaposlenika, a tranzicija u Studenac markete i ta sinergija je važan poslovni iskorak zadarskog lanca. Preuzimanje Sonika strateški je važno za jačanje liderske pozicije Studenca. Njegov vlasnik, poljski fond Enterprise Investors, najavio je skoru novu akviziciju, također u sklopu širenja Studenca, koji zasad ima 541 prodavaonicu s više od 3000 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close