Sokol Marić reagirao na objavu vijesti o otvaranju stečaja

Autor: Objava za medije , 16. srpanj 2020. u 16:12
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon što je u medijima objavljena vijest o otvaranju stečaja, iz društva Sokol Marić poslali su demantij kako bi ispravili neke netočne navode. Njihov dopis prenosimo u cijelosti.

“Društvo Sokol Marić d.o.o. je od početka pokretanja postupka predstečajne nagodbe jasno i transparentno komuniciralo sa zainteresiranom javnosti poslovne razloge koji su doveli do navedenoga postupka kao i ukupan sadržaj i visinu potraživanja prema društvu, nastalih u najvećem dijelu na bazi regresnih potraživanja za neiskupljene mjenice povezanih društava koncerna Agrokor.
Kao što je poznato, trgovački sud u Zagrebu je utvrđivao sve dažbine prema društvu Sokol Marić, a na istom sudu je u konačnici od većine vjerovnika i prihvaćen plan restrukturiranja, a samim tim i obveze društva po istome.
Ono što želimo naglasiti je činjenica da je društvo po prihvaćenom planu restrukturiranja, dva mjeseca prije isteka podmirilo sve obveze prema vjerovnicima društva. Isto tako, obzirom da navedeno društvo više nema ni jednog aktivno zaposlenog zaštitara, kao ni jedan ugovor o obavljanju poslova privatne zaštite, poslovna odluka vlasnika i uprave je da je u tom kontekstu pokrenut postupak stečaja.
Kontekst u kojem se sugerira postupak odvođenja društva u stečaj, bez jasnog naglaska na činjenici podmirenja svih obveza prema vjerovnicima društva, je zlonamjerna i štetna konotacija koja narušava poslovni ugled samog vlasnika, kao i društva Sokol d.d.d., te u konačnici i samog brenda koji je postao svojevrsni sinonim zaštitarstva u RH posljednjih 30 godina”, stoji u demantiju kojeg je poslala tvrtka Sokol Marić.

Komentirajte prvi

New Report

Close