Skupina koja treba preuzeti Tehniku tužbom isposlovala odgodu

Autor: Tomislav Pili , 28. lipanj 2021. u 13:23
Obveza davanja ponude za preuzimanje nastala je 5. srpnja 2019./TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL

Do okončanja upravnog spora odgađa se obveza davanja ponude za preuzimanje, a rok za zahtjev istječe 1. srpnja.

Skupina dioničara kojima je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) naložila objavu ponude za preuzimanje dionica Tehnike pravnim manevrom odgodili su izvršenje odluke regulatora.

Na prošlotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donijeto je rješenje kojim se odbija prijedlog Borana Poljančića, Bojana Horvačića, Zvonimira Zlopaše te tvrtke Luxury Real Estate za odgodu davanja ponude za preuzimanje dionica zagrebačke građevinske kompanije.

Hanfa je utvrdila da je za njih 5. srpnja 2019. nastala obveza davanja ponude, a imaju rok do 1. srpnja za podnošenje zahtjeva za odobrenje objave te ponude.

Dioničari tvrde kako bi im dostavom rješenja bila nanijeta “teško popravljiva šteta” koja se može izbjeći njezinom odgodom do pravomoćnosti. U prijevodu, to znači da je ta skupina tužila Hanfu Upravnom sudu.

To potvrđuje i Hanfina odluka u kojoj stoji da su Horvačić i Poljančić tužili regulatora 24. svibnja, a Zlopaša i Luxury Real Estate podnijeli su tužbu 31. svibnja.

Time je odgođeno davanje ponude. Podsjetimo, Hanfa je utvrdila da je ta skupina na dan nastanka obveze zajedno držala 34,87 posto udjela u kompaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close