Sisački Optiplast do novih radnika jumbo-plakatima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. veljača 2018. u 14:00
Foto: Optiplast

“Treba nam još barem desetak radnika svih profila. Odlučili smo se na oglase kako bismo dobili najbolje kadrove.”

Sisački Optiplast, tvrtka obitelji Drčić za preradu plastike u prigradskom naselju Odra, jedna je od rijetkih koja je opstala na sisačkome području, a zbog stalnih ulaganja u modernizaciju prozvodnje i prilagođavanja proizvodnoga programa potrebama tržišta, dostigla je godišnju preradu od oko pet tisuća tona proizvoda plastične ambalaže, uglavnom vrećica i folija.

Zahvaljujući investiranju u nove tehnologije rastao je i broj zaposlenih, kojih je već šezdesetak. Nakon što je usvojena proizvodnja biorazgradivih vrećica ukazala se potreba i za novim zapošljavanjem. Kako bi osigurali radnike, kojih na tržištu nema, odlučili su ih potražiti na pomalo neobičan način, jumbo-plakatima. 

"Treba nam još barem desetak radnika svih profila. Odlučili smo se na oglase kako bismo dobili najbolje kadrove. Proširujemo proizvodne kapacitete i montiramo nove strojeve, ali s evidencije Zavoda za zapošljavanje ne možemo osigurati kompetentnu radnu snagu", istaknuo je direktor Danijel Drčić.

Inače, samo u posljednje tri godine u razvoj Optiplasta uloženo je oko 23 milijuna kuna. Od toga iznosa čak 13 milijuna kuna su vlastita financijska sredstva te tvrtke, a deset milijuna kuna je bespovratan novac iz fondova Europske unije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close