Šestan-Busch ugovorio novi posao: Šalje Francuzima još kaciga, žele ih hitno

Autor: Sergej Novosel Vučković , 22. listopad 2021. u 12:23
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prvih 3500 komada kompaniji s kojom Međimurci već surađuju poslat će odmah, Francuzi će ih rasporediti za svoju vojsku i policiju.

Jedan od najvećih europskih proizvođača zaštitnih kaciga, Šestan-Busch iz Preloga, na sajmu domovinske sigurnosti i vojno-policijske opreme Milipol u Parizu, ponajvećem takve vrste, ugovorio je novi posao – za francuski Sunrock ispručit će multifunkcionalne balističke kacige.

Prvih 3500 komada kompaniji s kojom Međimurci već surađuju poslat će odmah, Francuzi će ih rasporediti za svoju vojsku i policiju, ali i potrebe drugih članica NATO-a, dok se brzoj isporuci nadaju i tvrke iz Poljske s kojima je razgovarao Alojzije Šestan, glavni direktor Šestan-Buscha i čelnik Zajednice proizvođača sredstava za posebne namjene HGK.

Komora je i omogućila nastup našim tvrtkama na sajmu s više od 1000 izlagača, koji je obišlo 30.000 ljudi. U Parizu su proizvode predstavili i HS Produkt, Agencija Alan, P-mtč, Klaster konkurentnosti obrambene industrije i Odjeća.

“Novim asortimanom kaciga želimo zadržati postojeća i osvojiti neka nova tržišta. Predstavili smo i novu polietilensku kacigu za civilnu zaštitu, zaštitno odijelo protiv bioloških čestica i kemijskih ugroza te inovativnu taktičku polumasku koja štiti i od koronavirusa i koja bi mogla biti iznenađenje zbog svojih značajki”, navodi Šestan, dodajući da im je lanjska, iako pandemijska godina, bila jedna od najboljih po prihodima, jer su ušli na tržišta Češke, Estonije, Slovenije. Izvoz im ionak čini gotovo 100% prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close