Šestan-Busch narudžbom za više od 100.000 kaciga popunio kapacitete za 2015.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. veljača 2015. u 13:27
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / Pixsell

Tvrtka Šestan-Busch na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije…

Tvrtka Šestan-Busch na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije – International Defence Exhibition and Conference (IDEX) dobila je narudžbu za više od sto tisuća kaciga od kupaca iz UAE, Turske, Bangladeša te za afričko tržište, čime su popunjeni svi njezini proizvodni kapaciteti za ovu godinu, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Zajednica proizvođača sredstava za posebne namjene pri HGK treći put nastupa na sajmu IDEX, koji se održava od 22. do 26. veljače u Abu Dhabiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Na zajedničkom štandu površine 55 četvornih metara nastupaju Šestan Busch i Agencija Alan, s programom HS-produkta (naoružanje) i Inkop vojnim čizmama, koje sufinancira HGK, dok tvrtka DOK-ING izlaže na posebnom štandu.

"U ovom trenutku tvrtka Šestan Bush najveći je europski i najkvalitetniji svjetski proizvođač kaciga“, istaknula je direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić te dodala kako je hrvatske izlagače posjetio i princ Abu Dhabija Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, što je bilo i za očekivati s obzirom na to da je UAE veliki kupac Šestanovih kaciga.

Hrvatske proizvođače posjetila je i delegacija Ministarstva obrane na čelu s ministrom Antom Kotromanovićem, koji je i ovaj put dao punu podršku našoj industriji.

Održan je i velik broj sastanaka s ostalim hrvatskim izlagačima, a na sajmu su prisustvovale i hrvatske tvrtke koje nisu izlagale – Varteks, Čateks, PMTČ, Kapko i Šešir i Auto Safir, koje su došle vidjeti što se najnovije predstavlja u svijetu vojnog i obrambenog sektora te posjetiti svoje stare kupce.

IDEX je jedina međunarodna izložba iz sektora naoružanja i vojne opreme koja se odvija na području MENA regije (područje Bliskog Istoka i sjeverne Afrike) svake druge godine i koja prikazuje najnoviju tehnologiju iz područja vojne industrije i obrane, od kopna, mora i zraka. Na ovogodišnjoj izložbi više od 2.800 izlagača iz 59 zemalja ispunilo je 12 hala na površini od 133.000 četvornih metara, koji su uključivali i unutarnji i vanjski prostor, a sajam je posjetilo više od 80.000 posjetitelja

Kako se između ostaloga navodi u priopćenju, Kesić Šapić je dogovorila nastupe hrvatskih tvrtki na sajmovima ove industrije Milipol u Francuskoj u studenom 2015., Eurosatory, također u Francuskoj idućeg godine te Idex Abu Dhabi 2017.

Komentari (2)
Pogledajte sve

tak se dela dečki,

samo s druge pak strane žalosno,
kad znamo čemu kacige služe,

no bez obzira na sve,
trebaće ih stalno, dokle god postji
ljudska vrsta….

..posla za cijelu 2015 ! Šta ćeš bolje……..čestitke Alojzu…

New Report

Close