Securitas postao najveći integrator sigurnosnih rješenja

Autor: Marta Duić , 03. siječanj 2017. u 07:41
Securitas Hrvatska ima 2300 zaposlenih

Spojeni zaštitarska tvrtka Securitas Hrvatska i integrator tehničkih sigurnosnih rješenja Tehnomobil Securitas.

Nakon nekoliko godina poslovanja u vlasništvu zajedničke korporacije Securitas, spojio se najveći integrator tehničkih sigurnosnih rješenja, Tehnomobil Securitas s jednom od najvećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj, Securitasom Hrvatska.

Sada posluju kao jedan pravni subjekt najvećeg svjetskog brenda u industriji sigurnosti, korporacije Securitas. Integracijom dvaju društava, naziv pravnog subjekta Tehnomobil Securitas d.o.o. mijenja se u Securitas Hrvatska d.o.o. Ovo spajanje zaštitarske tvrtke i integratora kompleksnih sustava tehničke zaštite jedino je takvo u Hrvatskoj, a njime Securitas postaje najveći integrator sigurnosnih rješenja u Hrvatskoj.  

Inače, Securitas predvodi trendove u industriji sigurnosti kombinirajući usluge tjelesne zaštite, mobilnih ekipa i udaljenog nadzora objekata s inteligentnim rješenjima tehničke zaštite, a u Hrvatskoj broje oko 2.300 zaposlenih u ukupno 13 ureda. Dosadašnji Tehnomobil Securitas ima 59 zaposlenih, a njihova integrirana i optimizirana rješenja uglavnom se temelje na vlastitim i provjerenim razvojnim proizvodima.

Od tradicionalne zaštitarske tvrtke kroz 82 godine poslovanja korporacija Securitas je organskim rastom i preuzimanjima drugih zaštitarskih tvrtki, narasla na današnjih 330.000 zaposlenika u 53 zemlje svijeta. Samo u 2016. godini ojačao je svoju poziciju preuzimanjem četiri velike kompanije tehničkih sigurnosnih rješenja: Diebold u Sjevernoj Americi , Draht+Schutz u Njemačkoj, Infratek u Norveškoj i JC Ingeniería u Čileu. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ma daj bježite od te firme ko od vraga. Ja sam radio u Securitasu u Zagrebu i okolici Zagreba. Tamo ćete biti robovi – često i u katastrofalnim uvjetima rada. Ja sam tamo radio i isto sam sanjario kad dođu Šveđani da sam uhvatio boga za bradu,. Šveđani nisu doveli svoje menađere i svoje ljude, nego koriste istu bivšu ekipu iz Zvonimira, 100% ista ekipa je ostala na vlasti koja žari i pali i isto tako se ljude izrabljuje za minimalac. Ako hoćeš da ti plaća nešto naraste na nekih 3200 kuna netto (putni unutra uračunati) radit ćeš preko 210 sati u prosjeku, naravno ovisi i o objektu.

Najviše sam se šokirao da ta firma uzima dosta loše objekte, što od tih Šveđana nisam očekivao. Npr razna gradilišta, skladišta, dućane di ćete čuvat garderobu itd.

Generalno loše – ljudski odnosi nula bodova, ali probajte pa se javite ovdje i uvjerite se sami, nadam se da ćete imati bolja iskustva.

Plaća mi je standardno bila 2900-3000 netto za 200+ sati mjesečno po raznim objektima (često puta stojite i po 12 sati dnevno)

Za pratnju ne znam kako je, ali nećete tamo ni tek tako upast bez neke dobre veze. Mada i ti dečki rade ko isusi pun k sati i nisu adekvatno plaćeni kako bi trebali biti, a hebu vas svi živi.

Putne vam plaćaju 50% – dakle standardna Hrvatska priča.

Securitas vam je u većini slučajeva samo mrtvo slovo na papiru, od diva i uređene firme što su svi očekivali, dogodilo se upravo ono suprotno i gore. Oni su najviše zaebali što svoje ljude nisu doveli u Hrvatsku da ovdje sve vode. Oni su ovdje očito došli samo da “pokupe” pare na “besplatnoj” radnoj snazi i ljudima voljnim raditi za minimalac i to je to, hebe im se ko vodi firmu dok god pare na kičmi radnika kaplju u kasu.

Uglavnom, pretpostavljam da je trenutno jedino nešto bolje onim ljudima koji rade na aerodromu zbog veće satnice i plaće – mada, ako ćemo iskreno, i to je buđav lebac. Jer je policajac radio za minimum 1000-1500 kuna veću plaću nego što sad rade zaštitari, a da je pravde zaštitar bi trebali imati u krajnju ruku istu plaću kao i aerodromski policajac, jer zašto bi policajac bio vrijedniji od zaštitara ?

New Report

Close