Saznajte koliko TDR prodaje cigareta u BiH

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2013. u 12:37
Press foto

TDR je jedan od vodećih hrvatskih uvoznika na BiH tržište, koji u proračun BiH godišnje uplaćuje više od 140 milijuna eura

S 2,6 milijardi prodanih cigareta u 2012. godini i stabilan tržišni udio od 32 posto, TDR je lider na duhanskom tržištu Bosne i Hercegovine, stoji u današnjem priopćenju iz TDR-a. TDR je i jedan od vodećih hrvatskih uvoznika na BiH tržište, koji u proračun BiH godišnje uplaćuje više od 140 milijuna eura, ističe se u priopćenju. 

Trošarinsko opterećenje cigareta, koje je poraslo za 54 posto u dvije godine i rastuća gospodarska kriza značajno utječu na duhansko tržište i poslovanje TDR-a u BiH, kažu u kompaniji. U takvim uvjetima dolazi do  povećane potrošnje jeftinih cigareta i rezanog duhana kao i do rasta crnog tržišta. Procjene govore da je ilegalno tržište rezanog duhana 10 puta veće u odnosu na prethodno razdoblje. 

„Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova zadržali smo lidersku poziciju i stabilan tržišni udio u BiH te nastavili s uvođenjem inovacija. I u 2013. godini nastavljamo s plasiranjem inovativnih proizvoda i to lansiranjem novog izdanja Ronhilla, najjačeg cigaretnog brenda u cijeloj regiji“, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković. 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

a kako bi saznali koliko ih se vrati u Hrvatsku i tko ih vraća ?

New Report

Close