Saponia: Proizvodnja stoji, ali ne zbog Agrokora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. svibanj 2017. u 13:57
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz te su tvrtke naveli kako proizvodni pogoni u skraćenom radnom tjednu ne rade.

Iz osječke Saponije u četvrtak su izvijestili kako su odlučili da u skraćenom radnom tjednu proizvodni pogoni neće raditi i to radi racionalizacije troškova, a ne zbog krize u Agrokoru.

Kaže se to među ostalim u odgovoru Zagrebačkoj burzi vezanom uz članak objavljen u današnjem Jutarnjem listu u kojem se navodi da je Saponia privremeno obustavila proizvodnju zbog krize u Agrokoru.

Iz te su tvrtke naveli kako proizvodni pogoni u skraćenom radnom tjednu ne rade.

"Svoju odluku Uprava je donijela u cilju racionalizacije troškova, što nije neuobičajena poslovna odluka u proizvodnim kompanijama", ističu iz te tvrtke.

Napominju kako je uslijed smanjenog obujma isporuke gotove robe prema Konzumu u travnju, ocijenjeno da je najracionalnije preraspodijeliti plan godišnjih odmora za radnike u proizvodnji i zaustaviti proizvodne linije na četiri dana.

Uprava je odluku temeljila na dostatnoj zalihi gotove robe te na tome da je troškovno racionalnije ne pokretati proizvodni ciklus do ponedjeljka, 8. svibnja, navode iz Saponie u odgovoru Burzi.

Napominju kako sve ostale službe normalno funkcioniraju, a poslovanje se odvija prema planu.

Komentari (6)
Pogledajte sve

svi se boje da im netko ne nasapuna….

Koliki im je plasman kroz Konzum kad 4 dana ne rade (cca 18% radnih dana)? Tko je odustao od krcanja skladišta/polica Konzum ili Saponija? Ima li netko neki pravi info.

ode tamo di mu jemjesto ,,a bloger vam je prodao

Agrokoru neki dobavljači vise ne daju robu bez uplate 100% predujma, tako treba poslovati sa đubretarima ili nikako.

New Report

Close