S najmodernijim LDC-om, uz manje troškove do kvalitetne opskrbe tržišta 365 dana gotovim proizvodima Saponije, Kandita i Koestlina

Autor: Suzana Varošanec , 09. prosinac 2021. u 15:07
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ukupna investicija vrijedna 14 milijuna kuna stavlja na raspolaganje 4.500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju, što će omogućiti brži protok robe, povećati protočnost isporuka na preko 50.000 isporučnih mjesta i smanjiti operativne troškove, navode iz Saponije potvrđujući da je integracija prodajno-logističkih procesa i povećanje efikasnosti logistike bitna odrednica njihovih poslovnih procesa za 2021. koja je ključna za poslovanje kako Saponije, tako i Kandita te Koestlina.

Osječka Saponia, vodeća deterdžentsko-toaletna tvrtka, u godini u kojoj je započela svoj vrlo važan razvojni projekt, sukladno najavama realizirala je investiciju, kojom je za poslovanje tri kompanije, Saponije, Kandita i Koestlina, značajno unaprijedila razinu kvalitete opskrbe tržišta njihovim gotovim proizvodima. Osigurali su pravovremenu uslugu dostave do prodajnog mjesta kroz cijelu godinu, bitan faktor ostvarivanja planiranih prihoda od prodaje, kroz novi logističko-distributivni centar (LCD) koji je ovog tjedna započeo s radom.

Najnovije činjenice u vezi samog projekta – ishođenje uporabne dozvole kao i da je proradio njihov najmoderniji LDC koji je smješten u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba, navode se u ovotjednoj objavi preko Zagrebačke burze osječke tvrtke, čiju Upravu vodi predsjednica Uprave Dajana Mrčela, dobitnica nagrade za Poslovnu ženu 2021. MBA Croatia za ustrajno i uspješno vođenje Saponije u vremenima krize te karijeru kojom se promovira sudjelovanje žena u top manadžmentu.

“Ukupna investicija vrijedna 14 milijuna kuna stavlja na raspolaganje 4.500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju, što će omogućiti brži protok robe, povećati protočnost isporuka na preko 50.000 isporučnih mjesta i smanjiti operativne troškove”, navode iz istog izvora potvrđujući da je integracija prodajno-logističkih procesa i povećanje efikasnosti logistike bitna odrednica poslovnih procesa Saponije za 2021.

Od početka godine objedinjene funkcije prodaje i distribucije Saponije, Kandita i Koestlina, nastavljene su aktivnostima Uprave Saponije usmjerenim na realizaciju investicijskog projekta u povećanje efikasnosti logistike. Modernizacijom postojećeg skladišta u Zagrebu te kroz punu funkciju najmodernijeg LDC-a Saponijina Uprava zaokružuje taj dio poslovnih procesa u sklopu plana za ovu godinu.  Pored toga, kao distributer za tržište Hrvatske raspolažu s još većim voznim parkom koji sad broji ukupno 112 vozila – od tegljača, cisterni, hladnjača do drugih vozila neophodnih, za pravovremenu i kvalitetnu distribuciju proizvoda sva tri proizvođača.

“U cilju pružanja još kvalitetnijih logističkih rješenja na sve zahtjevnijim tržištima Hrvatske i regije, Saponia je povećala vozni park i investirala u 7 novih kamiona s kontrolom temperaturnog režima u prijevozu gotovih proizvoda, kao i u jedan tegljač s poluprikolicom, koji ovih dana kreću na svoja isporučna odredišta diljem tržišta”, navode iz Saponije dodajući da se s provedenim ulaganjem u LDC “značajno podiže nivo kvalitete opskrbe tržišta gotovim proizvodima Saponije, Kandita i Koestlina, posebno u mjesecima kad je pravovremena usluga dostave do prodajnog mjesta bitan faktor ostvarivanja planiranih prihoda od prodaje”.

Tvrtka je u 2020. ostvarila neto dobit u iznosu od 66,74 milijuna kuna, koja je odlukom Glavne skupštine dioničara raspoređena na pokriće gubitka na teret kapitala u iznosu od 16,11 mil kn, dok je iznos od 50,63 mil kn raspoređen u ostale pričuve društva. Kao sljedeći primjer za poslovanje ključnih događaja kao obilježlja za ovu poslovnu godinu, ističe se sredinom godine potpisani novi Kolektivni ugovor za radnike Saponije u trajanju od tri godine prema kojemu za 750 zaposlenika prosječna neto plaća po radniku raste za cca 12%, odnosno projicirana masa bruto 2 plaće po novom KU u odnosu na ostvarenje 2020. rast će 17%. Prema Mrčeli, dodatna ulaganja za dogovoreni paket mjera  unaprijeđenja položaja radnika Saponije iznose više od 11 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close