S financijskom injekcijom Muzej iluzija priprema novi svjetski proboj

Autor: Lucija Špiljak , 23. srpanj 2021. u 06:44
Vodstvo tvrtke Metamorfoza u koju je uložio fond IEP/PD

Ulaganje u Metamorfozu prva je transakcija koju je financirao fond Invera Private Equity.

Društvo za upravljanje private equity fondovima Invera Equity Partners (IEP) finalizirala je ulaganje u tvrtku Metamorfoza koja stoji iza poznatog obrazovno-zabavnog koncepta Muzej iluzija.

Ovaj se poslovni model temelji na franšizi i prisutan je u 20 zemalja, u 34 grada na četiri kontinenta – New York, Pariz, Toronto, Beč, Dubai, Šangaj…

Koncept su razvili osnivači i trenutačni dioničari tvrtke Tomislav Pamuković i Roko Živković, pokrenuvši ga u lipnju 2015. u Zagrebu, gdje je odmah doživio velik uspjeh i odakle se brzo počeo širiti i diljem svijeta.

Ulaganje u Metamorfozu prva je transakcija koju je financirao fond Invera Private Equity, a podržali su je Europski investicijski fond, Europska banka za obnovu i razvoj, Raiffeisen obvezni mirovinski fond, Erste Plavi obvezni i dobrovoljni mirovinski fond, Fond za financiranje razgradnje (NEK) te PBZ Croatia Osiguranje obvezni mirovinski fond. IEP je tako stekao većinski (65%) udio u tvrtki i obvezao se povećati njen kapital u iznosu od 3 milijuna eura.

“Oduševljeni smo novim partnerstvom i smatramo da je ovo sjajan način da koncept Muzeja iluzija raste i nastavi biti globalni lider u segmentu edutainmenta”, rekli su Pamuković i Živković.IEP će nastaviti razvijati Metamorfozu te jačati partnerstvo s osnivačima tvrtke.

Tvrtka je usmjerena na daljnje širenje u svijetu, prvenstveno putem franšiza, ali i zaokretanjem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta.

“Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u tržišni proizvod je samo po sebi veliki uspjeh. Stvoriti novu ideju i pretvoriti je u globalno prepoznatljiv brend na četiri kontinenta i više od 20 zemalja u roku od 6 godina je zaista izuzetno.

Evidentno je trebala jedinstvena kombinacija kreativnosti, vizije i ustrajnosti osnivača da Metamorfoza dođe na ovu razinu. Ponosni smo što su nam Roko i Tomislav dali povjerenje te se udružili s nama u ovoj fazi”, rekao je Kemal Sikirić, izvršni partner IEP-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close