S 19 mil. kn ulaganja do 46% većeg volumena piva i cidera

Autor: Sergej Novosel Vučković , 28. listopad 2021. u 22:00
Carlsberg Croatia u Koprivnici dodaje liniju za punjenje limenki/PD

Ulažu tako u novu liniju za punjenje limenki piva svih vrsta svojega najjačeg brenda Pan, te raznih okusa jabučnog vina (cidera) Somersby.

Volumen proizvodnje piva i cidera u tvornici Carlsberg Croatia u Koprivnici povećat će se za čak 46%, zahvaljujući investiciji od gotovo 19 milijuna kuna u povećanje kapaciteta, obavještavaju iz ove treće po veličini pivovare u Hrvatskoj, u danskom vlasništvu.

Ulažu tako u novu liniju za punjenje limenki piva svih vrsta svojega najjačeg brenda Pan, te raznih okusa jabučnog vina (cidera) Somersby, koji se u Koprivnici proizvodi i izvozi u cijeli svijet, od Afrike i Europe do Australije.

“Dodavanje linije za limenke, uz postojeće za punjenje staklenih i PET boca te bačvi, omogućit će nam da zadovoljimo još više potreba potrošača za lokalnim pivom i ciderom”, ističe Marcin Burdach, predsjednik Uprave Carlsberg Croatije.

Tim potezom, nastavlja, izražavaju svoju još veću spremnost za lokalno hrvatsko i izvozna tržišta. Hrvatski Carlsberg ujedno se tako pridružuje rastućem trendu povećane proizvodnje alkoholnih pića upravo u limenoj, tj. aluminijskoj ambalaži.

Tržište je nje “žedno”, mnogi potrošači tvrde da su u limenom pakiranju i svojstva proizvoda bolja. Dosad su se limenke Pana i Somersbyja punile u Carlsbergu u Čelarevu u Srbiji pa je ovo i povratak domaćoj izradi.

Na novoj proizvodnoj liniji bit će zaposleno još 20 ljudi, njeno podešavanje i postavljanje trajat će nekoliko mjeseci, da bi limenke iz Koprivnice u prodaji bile od svibnja iduće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close