Sve je spremno za veliki poduhvat: Rimac u kampus ulaže više od milijarde kuna!

Autor: Marija Brnić , 25. ožujak 2021. u 09:00
Rimac jamči najveće ulaganje u povijesti Svete Nedelje/RIMAC AUTOMOBILI/PD

Prostor u Kerestincu već je prostornim planom prilagođen potrebama Rimčevog projekta.

Mate Rimac, kako se i očekivalo, jedini je dostavio obvezujuću ponudu Gradu Sveta Nedelja za zasnivanje prava građenja na terenu u Kerestincu na području kraj starog dvorca Erdödy, koji se pokazao idealnom lokacijom za njegov projekt gradnje kampusa.

Natječaj koji je zatvoren jučer predviđa zaključenje ugovora na 69 godina, uz godišnju zakupninu 199 tisuća četvornih metara po cijeni od 0,10 kuna po kvadratu te, među ostalim, završetak ulaganja u roku tri godine, pri čemu početak ulaganja mora biti unutar prvih 12 mjeseci.

Sudeći po Rimcu, koji je već dugo u potrazi za takvom lokacijom, to neće biti problem, jer mu nedostatak prostora već dugo predstavlja problem, a upravo je objavio i da je kao privremeno rješenje za smještaj sadašnjih 400 do 500 zaposlenika, do gradnje kampusa, pronašao u nekadašnjoj zgradi Peveca na Jankomiru.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec otkriva da će ukupna ulaganja tvrtke Rimac Automobili u kampus orijentiran na nove tehnologije i autoindustriju iznositi više od milijardu kuna, što je znatno više od postavljenog minimuma na natječaju (sto milijuna kuna), a predstavlja i jednu od dosad najvećih privatnih investicija u Hrvatskoj.

Prema podacima iz Rimčeve ponude, Zurovec kaže kako je predviđeno otvaranje oko 700 novih radnih mjesta, najvećim dijelom visokoobrazovanih kadrova.

Prostor u Kerestincu već je prostornim planom prilagođen potrebama Rimčevog projekta kampusa, koji osim proizvodnog pogona i istraživačko-razvojnog centra, predviđa i gradnju ispitnog laboratorija, informacijskog i edukacijskog kompleksa, uz restoran, pa i dormitorij za kraći boravak, koje bi mogli koristiti i posjetitelji, kao i različite sadržaje za zaposlenike poput sportsko-rekreacijskih.

Zurovec ne skriva zadovoljstvo što je sve spremno za ovaj veliki Rimčev investicijski poduhvat, koji će rezultirati još boljom pozicijom Svete Nedjelje na hrvatskoj, pa i europskoj investicijskoj mapi, te ju pretvoriti u novu Silicijsku dolinu.

“Ovo je uvjerljivo najveće ulaganje u povijesti Svete Nedelje”, ponosan je gradonačelnik Zurovec, koji potpisivanje ugovora o s Rimac Automobilima, sukladno svim pripadajućim odlukama, očekuje kroz tjedan ili dva.

Komentari (2)
Pogledajte sve

U kojoj je birtiji s kovan ovaj “invest. plan”?Kako se ne može ,nešto slično,investirati u Tovarniku ili Iloku,gdje postoji još bolja infrastruktura od ove u Kerestincu.Autocesta,željeznica,Dunav i zračna luka Osijek je 50 km daleko.Inžinjeri strojarstva i elektrotehnike,nemaju se gdje zaposliti u Slavoniji,osim nešto u “Đuri”za bijednu plaću od 6000,00 kn.

Za oretvkritvovo u siljcijsku dolinu, prvo morate resetirat i promijeniti vaše mozgove i način razmišljanja

New Report

Close