Rimac Kampus kreće: Ugovor sutra potpisuju osnivač kompanije i gradonačelnik Svete Nedelje

Autor: Suzana Varošanec , 15. travanj 2021. u 13:25

Potpisivanjem ugovora koji se očekuje tijekom sutrašnjeg dana, 16. travnja, izvršni direktor i osnivač kompanije Mate Rimac i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec započinju široko gledano značajnu suradnju za veliki projekt gledajući i u svjetskim razmjerima budućeg Rimac Kampusa u Svetoj Nedelji, kao njihovog novog sjedišta, kapaciteta za 2.500 zaposlenih, a na lokaciji samo 16 km udaljenoj od Zagreba, koja zauzima 200.000 četvornih metara zemljišta u vezi kojeg se navedeni ugovor i sklapa.

Za budući Rimac Kampus u Svetoj Nedelji impresivnog izgleda, prema informacijama Poslovnog dnevnika, potpisivanjem ugovora koji se očekuje tijekom sutrašnjeg dana, 16. travnja, izvršni direktor i osnivač kompanije Mate Rimac i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec započinju široko gledano značajnu suradnju.

Svojim potpisima na ugovoru za čije je svečano sklapanje utanačen upravo sutrašnji termin, započinje veliki projekt gledajući i u svjetskim razmjerima budućeg Rimac Kampusa u Svetoj Nedelji, kao njihovog novog sjedišta, kapaciteta za 2.500 zaposlenih, a na lokaciji samo 16 km udaljenoj od Zagreba, koja zauzima 200.000 četvornih metara zemljišta u vezi kojeg se navedeni ugovor i sklapa.

Predviđena ulaganja u projekt najavljena su, podsjetimo, u iznosu većem od 200 milijuna eura – početak izgradnje na novoj lokaciji očekuje se do kraja godine, a završetak je planiran 2023., dok su na drugoj strani veličina i ambicije novog Rimac kampusa toliko velikih razmjera da ga to po općim ocjenama čini trenutno jednom od najvećih građevina ove vrste u Europi ukupno gledajući razne industrije. No, s obzirom na brzi rast kompanije, lokacija je projektirana tako da se s vremenom može proširiti, a da se i dalje stapa sa svojim prirodnim okruženjem. Dugoročno gledano, nova će lokacija primiti preko 2500 zaposlenika, što premašuje sadašnji broj zaposlenih za više od 100%, te je stoga podijeljena na dva različita područja. Prva je tako zgrada sjedišta kompanije, gdje će se nalaziti glavne funkcije, upravljanje te istraživanje i razvoj, kao i uredi Greypa, tvrtke za proizvodnju električnih bicikala, koju je također osnovao Mate Rimac.

Komentirajte prvi

New Report

Close